ÜNİVERSİTE´NİN KALİTE YOLCULUĞU

Mavi Salon´da düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan, Prof. Dr. Hakan Kocamış ve Prof. Dr. Nihat İnanç, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Birim Kalite Temsilcileri katıldı. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı ve Kalite Yönetim Sistemi Sorumlusu Mehmet Yılmaz yaptığı sunumda, üniversitenin kalite yolculuğu sürecindeki uygulamaları, gelişmeleri ve iyileştirmeleri anlattı.

 

GENEL MEMNUNİYET YÜZDE 3,5 ARTTI

Türkiye’de büyük boykot kararı! Türkiye’de büyük boykot kararı!

Yılmaz, yapılan anketler sonucunda öğrenci memnuniyet oranının yüzde 59 olduğunu söyleyerek 'Kamu kurumları için yüzde 60 ile 65 arasındaki memnuniyet oranının normal olduğunu hatırlatmak istiyorum. Dönem içinde mevzuatın gereği olarak iki kez bütün birimlerimizde iç tetkik gerçekleştirdik. Eğitimde hizmet kalitesini artırmak için öğrencilerimize anket uyguladık. Anketler sonucunda genel öğrenci memnuniyetinin yüzde 3,5 arttığı görülmüştür. Öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız için çalışmalara devam edeceğiz. İlerleyen dönemlerde sistemimizin daha etkin olması için bireye yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz.' Konuşmasının bitiminde gelen soruları cevaplayan Kalite Yönetim Sistemi Sorumlusu Yılmaz´ın katılımcılara teşekkür etmesinin ardından sözü Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız devraldı.

 

BAŞARILI OLABİLMEKTE KATILIM SEVİYESİ ÖNEMLİ

Prof. Dr. Yıldız, konuşmasına bilgilendirmesinden ötürü Mehmet Yılmaz´a teşekkür ederek başladı. Kalite Yönetim Sistemi´nin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yıldız, mevzuat gereği Üniversitenin de kalite komisyonu kurulduğunu belirtti. Sistemin başarılı olmasında katılımın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yıldız sözlerine şöyle devam etti: 'Esas olan gönülden katılım, bunun için de kurumsal memnuniyet gerekli. Memnuniyetin anahtarı ise yapılan işlerin zamanlı, hakkaniyetli ve samimi yapılmasından geçiyor. Tekrar bu işte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Daha başarılı bir üniversite olmak için hepimize görev düşüyor. Bu süreçte gayretlerinizi bekliyorum' dedi.