İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak ve askerler, Jandarma´nın 178.kuruluş yıl dönümü nedeniyle Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret ederek Haktankaçmaz´a çiçek takdim etti. Ziyarette konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Jandarma´nın 178 yıldır ülkenin bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini, kamu düzeninin istikrarını sağladığını belirterek, 178 yıldır askerlerin çağın gerektirdiği donanıma ve kabiliyete sahip olduğunu söyledi. Jandarmanın asayiş, emniyet, sahil güvenlik, anlamında birçok görev üstlendiğini belirten Haktankaçmaz, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Jandarmanın Türk Jandarması olduğunu ve milletten yana tavır alarak hainleri püskürttüğünü bildirdi.

 

Haktankaçmaz, Jandarma teşkilatının 178. Yıldönümünün ortak mutluluk ve gurur günü olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde kolluk kuvvetlerinin bu ölçüde milleti tarafından toplumu tarafından benimsenmediğini söyledi. Günümüz dünyasının her alanda yaşanan gelişmeleri karşısında Jandarma Teşkilatının´ da önemli çalışmalar yaptığını belirten Haktankaçmaz; Jandarma´nın organizasyon, insan kaynakları, teknoloji ve alt yapı yönünden çağın gerekleri doğrultusunda kendini geliştirmekte olduğunu, başarısını sürekli kılmak için büyük gayret sarf ettiğini açıkladı.  Bugüne kadar şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletine baş sağlığı dileyen Haktankaçmaz, bağımsızlığımızın şehitler sayesinde kazanıldığını ve onların sonsuza dek unutulmayacağını kaydetti.

 

178 yıldır halkın huzuru ve güveni için çalıştıklarını belirten İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, 15 Temmuz´da kurumlarının halkın yanında olduğunu belirterek, bu konuda hainlere fırsat vermediğini açıkladı. Çakmak konuşmasının devamında, “Jandarma teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla; başta teröristle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği hizmet veriyor.  Personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, İhtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah araç ve gereçlerini temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir.” dedi.

 

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

Çakmak konuşmasının devamında, “Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne Yüce milletimizin Engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti´nin Bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak Bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ediyoruz. Var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz Türk milletinin sonsuz güvenine Mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.