ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEDİLER

MHP, Altunbilekler AVM karşısındaki seçim bürosunun açılışı gerçekleştirdi. Açılışa katılan yüzlerce Kırıkkaleli, Cumhuriyet Meydanı´nda toplanarak seçim bürosuna hareket etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan açılış programında Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Seçim bürosunun çevresini dolduran Kırıkkalelilere ilk olarak İl Başkanı Erdal Baloğlu hitap etti. Baloğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanılanların ülkeyi büyük bir kaosa sürüklediğini söyledi. Baloğlu, AKP´nin ülkeyi bu kaos ortamında seçime götürdüğünü sözlerine ekledi. 

 

 

MAZERETLER HAZIR

Kırıkkale´de yapılan bir araştırmaya değinen İl Başkanı Baloğu, ‘´Kırıkkale de oy kullanan insanların yüzde 80´i hayatlarının bir döneminde bu şerefli davaya, bu şerefli partiye oy vermişlerdir. Devam ediyorum yine aynı araştırmaya göre kendisini ülkücü olarak görenlerin oranı yüzde 43. Peki en son seçimlerde partimizin aldığı oy ne kadar? Aşağı yukarı yüzde 30.       Peki kalan yüzde 13 nerede? Yüzde 13 deyip geçmeyin. Kırıkkale de 193 bin seçmen var. Yüzde 13, 25 bin oya tekabül ediyor. Bizim oylarımıza bu 25 bin oy ilave edildiğinde hiçbir ülkücünün çocuğu işsiz kalmaz. Mazeretler hazır; ‘çocuğuma iş vereceklerdi, ben esnafım´ Biz esnaf değimliyiz? Bizim çocuğumuz yok mu?´´ diye konuştu.  

 

 

POLİTİKACI DEĞİL, DAVA TAKİPÇİSİYİZ

 

Baloğlu şöyle devam etti: ‘´Buradan o arkadaşlarımıza sesleniyorum; İşte sen yüzde 13 oyu götürür AKP´ye verirsen, ne senin orda itibarın olur, ne de biz burada emeklerimizin karşılığını alırız. Size eski MHP´li diyorlar, size eski ülkücü diyorlar, Ama arsaları, katları, ihaleleri, rantları milli görüş gömleğini çıkarıp atan riyakarlara veriyorlar. Ülkücünün yeri Milliyetçi Hareket Partisidir. Sözlerime Başbuğ´un bir sözü ile son veriyorum. Sandıktan bize bir tek oy dahi çıkmasa, İslam´dan, insaniyetçilikten, Türkçülükten asla vazgeçmeyiz, biz politikacı değil, bir davanın takipçisiyiz.´´

 

 

RAMAZAN CAN BU ŞEHRE BİR ŞEY VERMEDİ, VEREMEZ

Baloğlu´nun ardından kürsüye Milletvekili Adayı Avukat Abdullah Pekgöz geldi. Pekgöz, iktidarın sürekli, ‘aldatıldık, kandırıldık´ çıkışlarında bulunduğunu ifade ederek, ‘´Aslında 13yıl bizi bunlar kandırdı. Kırıkkale Ak Parti döneminde hiç elde edemeyeceği bir güç elde etti. Bu güçle Türkiye´nin göz bebeği olmalıydık. Ramazan Can seçilirse dördüncü dönemine girecek. Kendisini kaç kez gördünüz. Kırıkkale´de her on kişiden iki kişiden görmüştür. Ramazan Can´ın Kırıkkale´ye vereceği bir şey yok. Hele hele Mehmet Demir´in vereceği hiçbir şey yok. Bu arkadaşlar üç dönem vekil oldular ve bu süreç içerisinde hiçbir şey yapmadılar. Her seçimde, ‘100 milyon Euro´luk tuz rezervi var, MKE´ye 5 bin kişi alacağız, Yeşil Vadi projesi var´ diyorlar. Bunarı bırak var olanları bile kaybediyorlar. 3 dönem üst üste seçilince, ‘taşı koysak seçilir´ düşüncesiyle şımardılar. Ancak bir daha iktidar yüzü göremeyecekler´´ diye konuştu.  

 

 

ŞIMARIKLILIKLARIN BEDELİNİ ÖDETİN

Pekgöz şöyle devam etti: ‘´Kırıkkale´yi adım adım dolaşıyoruz biz. İnsanlar sindirilmiş, korkutulmuş. Baş başa görüşmelerimizde her şeyi söyleyebiliyorlar. Sakın bunlardan korkmayın. Değişime açık olun, değişime kapalı toplumlar yok olmaya mahkumlar. Değişin ve vurun tokadı. Şımarıklıklarının bedelini ödetin. Kırıkkaleliler tehdit ve şantaja gelir mi? Gelin bunları süpürelim. Elinizi verin Kırıkkale´yi makus talihinden kurtaralım.´´

 

 

GELİN SİLİP SÜPÜRELİM

Pekgöz´ün ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Milletvekili Adayı Tacettin Silsüpür ise, ‘´Bu güzel tablo bize çok şey anlatıyor. Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Birlik olalım istiyoruz. Kırıkkale´ye hep birlikte hizmet edelim. Gelin silip süpürelim, Kırıkkalelileri hizmetlerimizle mutlu edelim´´ şeklinde konuştu.  

 

 

MHP ÜZERİNDEN YOLSUZLUK AKLAYAMAZLAR

Açılışın son konuşmasını MHP Milletvekili ve adayı Seyit Ahmet Göçer yaptı. Göçer,

7 Haziran seçimleri öncesinde halkın içinden kopmayacakları yönünde söz verdiklerini hatırlatarak, ‘´Kısa sürede olsa bunu gerçekleştirmiş olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. 13 yıldır iktidarda olanlar ise Ankara´da ikamet edip, hafta sonları gezmeye Kırıkkale´ye geldiler.Vatandaşın derdini kendi dertleri olarak görmediler. İşsizleri, memurları ve emeklileri unuttular. 7 Haziran´da bu yanlış gidişata dur dediniz. Sonra yeniden seçim dediler. ‘MHP her şeye hayır diyor´ dediler ve ciddi bir algı yarattılar. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli haram yiyenlerle, haram saltanatı kuranlarla bir olamayacağımızı hep söyledi. ‘Dört bakanı yargılayın, MHP gövdesini taşın altına koyar´ dedi. Kimse MHP üzerinden yolsuzluk ve hırsızlıkları aklayamaz´´ ifadelerini kullandı.

 

 

ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

30 yıldır terörle mücadele edildiğini hatırlatan Göçer, ‘´2001 yılında Kırıkkale´ye hakaret eden Beşir Atalay ile başlayan ihanet süreci ülkenin dört bir yanını kan gölüne çevirmiştir. Biz buna dur dediğimizde suçlandık. Çözüm diye aldattılar. Şehitlerin kemiklerini sızlattılar. 45 günde 150 şehit verildi. Şartlarımızdan birisi çözüm sürecinin sonlandırılması, terörün belinin kırılmasıydı. Bizim şartlarımız onlara ağır geldi ama PKK´nın her söylediğini yaptılar. Şapka düştü kel göründü´´ dedi.  

AK Parti MKYK toplantısı başladı AK Parti MKYK toplantısı başladı

 

 

YANLARINA KALMAYACAK

Göçer şöyle devam etti: ‘´MKE´miz vardı, bitirdiler. 10 bin çalışan vardı, 2 bine düştü. Belediyeleri kapattılar. Kapanan belediyeden birisi de Ramazan Can´ın kendi memleketinin belediyesidir. Ramazan Can´ın Kırıkkale´ye verebileceği hiçbir şey yok. 3 dönem vekillik yaptı ama Kırıkkale ile ilgilenmedi. Kırıkkale´nin sorunlarını mecliste gündeme getirmedi. Yeniden seçilip göreve başladığımızda Kırıkkale´de alıp başını giden yolsuzlukların hesabını soracağız. İmar yolsuzlukları yapanların yanlarına kar bırakmayacağız.´´