Ramazan Can, AK Parti il Başkanlığında yaptığı açıklamasında 18 Eylülde seçim stardının resmen verileceğini iletirken, “ Biz seçim öncesinde de beraberdik. Seçim dede halkla beraber olduk. Seçim kararı Cumhurbaşkanı koalisyon kurulamayınca anayasada belirtilen 45 günlük süreç içinde Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı ve YSK 1 Kasım itibariyle seçim gününü açıkladı. 18 Eylül 2015 saat 17:00´ye kadar bütün siyasi partiler resmi olarak aday listelerini dıgital ve yazılı ortamda YSK´ya bildirmek zorunda. Bütün partilerin aday listesi 18 Haziran´da netleşmiş olacak. 42 günlük bir seçim çalışması olacak. Aday kesinleşmesinden sonra ele alırsak yaklaşık 35 günlük seçim çalışması görünüyor.´´şeklinde konuştu.

Kırıkkale Belediyesi ve KTSO, sorunların çözümü için işbirliği yapacak Kırıkkale Belediyesi ve KTSO, sorunların çözümü için işbirliği yapacak

 

BAĞIMSIZ ATAMALAR YAPILACAK

Geçici hükümette bakanlığı kabul etmeyen partilerin olduğunu söyleyen Can,  bakanlığı Biz her daim arazideyiz. Seçim hükümeti de bugün itibariyle bugün kurulacak. Bazı siyasi partiler biz vermeyeceğiz dediler. Anayasal zorunluluk olduğu için başbakanımız bütün siyasi partilerin milletvekillerine mektupla müracaatla bulundu. HDP´den 3 Milletvekilinden 2´si kabul etti. 1´i kabul etmedi. MHP´den 3 kişiden 2´si kabul etti 1´i etmedi. CHP ‘den 5 kişiye gitti 5´ide kabul etmedi. Kabul etmeyenlerin yerine bağımsız atamalar yapılacak. Seçim hükümeti iş başına geçecek.´´diye konuştu.

 

10 TANE NEDEN VARSA 1 NEDEN DE LİSTELER

AK Parti´nin tek başına iktidar olmamasının nedenlerinden 10 tanesi nedeni varsa bunlardan 1´inin de liste olduğunu belirten Can, “Arazide yaptığım çalışmalarda gözlemlediğim şudur ki AK Parti 18 milletvekili eksikle tek başına iktidarı kaybetmişti. Ben 300-350 civarı bu dönemde vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Seçimde kendi muhasebemizde yapmış olduğumuz yukarda ki toplantılarda oylarımızın düşme nedenlerinden 10 tane neden varsa 1 neden de listeler diyebilirim. Biri bensem genel merkez o kararı verecektir. Bende net bir karar vermedim. Değerlendirmemizi yapacağız.´´dedi.