Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı


Kırıkkale Valiliği Önderliğinde, Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, MÜSİAD ortaklığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Müftülük ve İŞKUR destekleriyle yürütülen 'Hayat Boşluk Kabul Etmez' projesine Ahiler Kalkınma Ajansından destek geldi. Projeye hibe aktarımı için  gerekli sözleşme Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ile Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun tarafından karşılıklı olarak Genel Sekreterin Makamında imzalandı.

FARKINDALIK

Projenin imzalanmasının ardından Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun yapmış olduğu açıklamada' Madde Bağımlılığı konusunda şüphesiz ki temel öncelik; maddeye hiç başlanılmaması ve maddenin bireyler gözünde bir tercih olmaktan çıkarılmasıdır. Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle birlikte; önleyici tedbirler başlığı altında farkındalık arttırıcı eğitim ve bilgilendirici etkinlikler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimize hedef grubu olarak lise dönemi genç arkadaşlarımızı belirlemiş bulunuyoruz. Şu ana kadar ise bu etkinlikler kapsamında ilimiz genelinde yaklaşık iki bin gencimize ulaşılmıştır” ifadesini kullandı.

BİREYLERİ BAĞIMLILIKTAN KURTARMAK

İl Müdür Doktor Uzun  Kırıkkale olarak yaklaşık 1 yıldır Kırıkkale Valiliği ve tüm kamu kurum kuruluşları ile birlikte ortak bir çalışma kültürüyle özverili bir şekilde çalıştıklarını önleyici tedbirlerin yanında; 9 aydır, madde bağımlısı olup, tedavi olmak isteyen gençlerimizle beraber  müftülük ile koordineli olarak verilen manevi değerler eğitimlerinin sonuca doğrudan ve önemli katkılar yaptığını gördüklerini belirtti. İl Müdür Doktor Uzun “Pozitif geri bildirimler aldık. Bu projemiz Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından değerlendirilip kabul edildi. Onlar ile yaptığımız programlarımızdan olumlu geri dönüşler aldığımız için, bu çalışmalarımızı projelendirmeyi istedik. Proje dâhilinde çalışmalarımıza güç kattık. Bundan sonrasında da hız kesmeden devam etmeyi amaçlamaktayız.Sonuç olarak, Tüm bu çabalarımızın tek bir hedefi var. Asıl hedefimiz Toplumumuzda hiçbir ayrım gözetmeksizin hiç bir ferdimizin bu kötü olguyla tanışmamalarını sağlamaya çalışmaktır. Ancak asıl amacımızın bu olması ile birlikte hali hazırda bağımlı bireyleri görmezlikten gelmek mümkün değildir. Dolayısı ile o bireyleri bağımlılıktan kurtarmakta önceliklerimiz arasındadır” ifadesini kullandı.

REHABİLİTASYON

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen bu proje kapsamında madde bağımlısı gençleri Amatem tıbbi tedavileri sonrasında rehabilitasyon programımıza dahil edileceğini yaklaşık 6 ay boyunca önceden belirlenen  müfredat kapsamında, sabah-akşam gençlerimizle beraber olacağını belirten İl Müdür Doktor Uzun “Ayrıca gençlerimizin ailelerine yönelik sosyal ve psikolojik yönden destekler verilecektir. Rehabilitasyon programımızda ise; uzmanları tarafından milli-manevi değerler etkinlikleri ve grup terapileri yapılacaktır.  Ayrıca, öfke kontrol yöntemleri, hayata uyum eğitimleri, karar verme yeteneklerini arttırıcı eğitimler, kültür ve sanatsal faaliyetler yer almaktadır.Temennimiz odur ki hiç bir birey ve aile bu felaketler ile karşılaşmasın. birey ve ailelerin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarının sağlanmasıdır” ifadesini kullandı. İl müdür Uzun ayrıca kendilerine destek veren tüm kamu kurumlarına teşekkür etti.