KORONAVİRÜS SALGINI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de Koronavirüs salgını etkisini sürdürüyor. Bir yandan aşılama çalışmaları yapılırken diğer yandan kurallara dikkat etmeyen  vatandaşlar yapılan onca emeğin boşa gitmesine sebep oluyor. Havaların soğuması ve özellikle kapalı mekanlarda vakit geçirenlerin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaması da pozitif vakalara adeta davetiye çıkartıyor.

 

KURALLARA UYALIM

VİRÜSTEN KURTULALIM

Kırıkkale´nin Koronavirüs tablosu hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, sırası gelen her vatandaşın aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu. Herkesin kurallara uyması dahilinde virüsün hafifleyeceğine dikkat çeken Ağırtaş, son günlerde görülen aktif vaka sayı çoğunluğunun genelde gençler oluşturduğuna dikkat çekti. Vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğine de vurgu yapan Ağırtaş, “Bu virüsten hepimiz kurallara uyarak kurtulabiliriz” dedi.

 

LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM

Kırıkkale Belediyesi ‘Sağlık Seferberliği’ başlattı Kırıkkale Belediyesi ‘Sağlık Seferberliği’ başlattı

Salgın sürecinde Kırıkkale´de günlük ortalama 150 pozitif vakayla karşılaştıklarını belirten Ağırtaş, salgının ilk görüldüğü günden itibaren bugüne kadar Kırıkkale´de 355 kişi hayatını kaybetti. Şuanda il genelinde iki bine yakın aktif vaka var. Aşılama oranında da gereken özveriyi gösteriyoruz. Birinci doz aşılama oranımız yüzde 82, ikinci doz aşılama oranımız ise 71,4. Aktif vakalarımızın çoğunluğunu gençlerimiz oluşturuyor. Lütfen daha dikkatli olalım ve kurallara uyalım” şeklinde konuştu.

 

BEN AŞI OLDUM, BANA BİRŞEY OLMAZ DEMEYİN

Salgının özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda çok hızlı şekilde yayıldığına dikkat çeken Ağırtaş, bu gibi ortamlarda çok vakit geçirilmemesi gerektiğini de hatırlattı. Ben aşı vuruldum bana bir şey olmaz algısının yanlış olduğu da söyleyen Ağırtaş, “Bu dönemde gençlerimiz hastalığı hafif şekilde atlatsalar bile ailelerine ve büyüklere taşınmasına rol oynuyor. Lütfen herkes elinden geldiğince kullara uysun ve dikkat etsin” dedi. Haber: Kenan Kuzucu