SAĞLIK 16.08.2017 17:52:28
Halkın sağlığı ile oynanıyor

Halkın sağlığı ile oynanıyor

Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, Kırıkkale´de birçok yerde ruhsatsız olarak buzdolab?

HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNATMAYIZ

Her yıl yaşanan sorunların bu sene yaşanmaması gerektiğini belirten Karafilik, vatandaşların kendi sağlıklarını korumaları gerektiğini belirterek, kıyma ve sucuk yapımında mahalle kasaplarını tercih etmeleri gerektiğini söyledi.  Kırıkkale´de birçok yerde ruhsatsız olarak buzdolabı tamircisi, vezne ve sucu gibi işyerlerinin 365 gün bekleyen paslı makinelerde kıyma çektiğini ve halkın sağlığıyla oynadığını belirten Karafilik, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek, halkın sağlığıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceklerini ve bu konuda birçok çalışma yaptıklarını bildirdi.

 

PAS VE KÜF İÇERİYOR

Merdiven altı diye tabir edilen ve pas ve küf içinde bulunan makinelerin 365 kullanılmadığını ve metal yorgunluğu olduğunu belirten Karafilik, insan sağlığını etkileyecek bütün metal elementlerin kıymaya geçtiğini ve bunun çok önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini açıkladı.  Her mahallede kasapları olduğunu ve kasaplarda her gün kıyma çekildiği için küf, pas gibi hijyenik sorunlarının olmadığını belirten Karafilik, hijyenle ilgili kasapların hiçbir sorununun olmadığını belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla işlemleri gerçekleştireceği müjdesini verdi.  Bakanlar Kurulu kararı tarafından Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olduğunu ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin tatil yaptığını belirten Karafilik, bu konuda il müdürlüğünden destek beklediklerini ve en azından bayramın ikinci ve üçüncü günü denetimin yapılmasını istedi.

 

ET BELİRLİ SÜRE DİNLENMELİ

Bayramın birinci gününde kıyma çektirmenin de yanlış olduğunu belirten Karafilik, etin belirli bir süre dinlenmesi gerektiğini, ilk gün çekilen kıymanın tadında değişiklikler olabileceği uyarısında bulundu. İkinci gün kıyma çekiminin yapılması gerektiğini belirten Karafilik, vatandaşların hem kendi sağlığını hem de ailesinin sağlığını korumak için bu uyarıları dikkate alması gerektiğinin altını çizdi. Kent genelinde 80 adet kasaplarının olduğunu belirten Karafilik, Tarım İl Müdürlüğü´nün dükkanda sucuk yapımına izin vermediğini ve buna ek olarak belirli cezalar kestiklerini belirten Karafilik, bunun önlemini aldıklarını ve 130 bin TL gibi bir paraya sucuk tesisi kurduklarını kaydetti.  Bütün kasapların bu tesise destek verdiğini ve sucuklarında her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirten Karafilik, işlerini severek yaptıklarını ve bunun da başarıyı getirdiğini ifade etti.

 

AVM´LER ORTALIĞI KARIŞTIRIYOR

Büyük alışveriş merkezlerinin kasap reyonlarının ayda bir denetlendiğini, kendi kasaplarının ise her hafta denetlenmesinin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Karafilik, büyük alışveriş merkezlerinin şehrin dışında olması gerektiğini belirterek, küçük esnafın bu konuda sıkıntılarının olduğun söyledi. Türkiye´nin her yerinde örümcek ağı gibi yayılan bu alışveriş merkezlerinin kasap reyonunu da ele aldığını ve satış yaptığını belirten Karafilik, herkesin küçük esnaftan alışveriş yapması ve Kırıkkale ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini bildirdi. Kurban Bayramında da kurbanlıkları satışa çıkaran AVM´lerin işleri iyice karıştırdığını belirten Karafilik, her alana el atan bu merkezlerin denetlenmelerini artırılması gerektiğini açıkladı. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024