HASTANELERDE YOĞUNLUK OLUŞUYOR

Yurt genelinde korona virüs vakalarındaki artış Kırıkkale´de de yansırken hastanelerde test için uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi. Korana virüs vakalarındaki artış nedeniyle Kırıkkale´de ki hastane servislerinde yoğunluk oluştu. Test için uzun kuyrukların oluştuğu Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´nde korona virüs belirtisi gösteren vatandaşlar hastaneye koştu.

 İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, 2022 yılı Ocak ayı başında günlük olan vaka sayısının 20´lerde olduğunu ve bu günlerde sayının 300 – 350´ye kadar çıktığını belirterek Kırıkkale halkını uyardı.

 LÜTFEN AŞINIZI OLUN

Vatandaşları aşı olmaları noktasında uyaran İl Müdürü Ağırtaş, “Ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale´de de son günlerde vaka sayısında bir artış var. Buna paralel olarak test sayımızda, hastane başvuru sayımızda büyük anlamda bir artış olmakta. Burada bizim her zaman ki gibi vurguladığımız sosyal mesafe, maske ve olmazsa olmaz dediğimiz konu aşı. Aşıyla ilgili tüm toplumun biz yine dikkatini çekmek istiyoruz”

 OMİCRON VARYANTI HIZLI YAYILIYOR

Ülkemiz genelinde sayısı hızla artan Omicron varyantının çok hızlı yayıldığını söyleyen Müdür Ağırtaş, hatırlatma dozlarının biran önce yaptırılması gerektiğini dile getirdi. Ağırtaş, “Covid-19 vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Omicron varyantına karşı spesifik bir analiz yapmadık ama şuanda varyantın Türkiye´de olduğunu biliyoruz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu

Bakandan öğretmen atamasına ilişkin açıklama Bakandan öğretmen atamasına ilişkin açıklama