GÜNCEL 16.07.2016 13:21:04
HALK SOKAKLARA ÇIKTI  İHANET PÜSKÜRTÜLDÜ!

HALK SOKAKLARA ÇIKTI İHANET PÜSKÜRTÜLDÜ!

KIRIKKALE DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARŞI TEK YÜREK OLDU

 

Tüm Türkiye´de olduğu gibi Kırıkkale halkı da darbe teşebbüsüne karşı tek yürük oldu. Cuma ve Cumartesi günü olmak üzere geceyi sokaklarda geçiren Kırıkkaleliler kol kola girerek sabahlara kadar birlik ve beraberlik mesajı verdiler. 

 

CUMHURBAŞKANI ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 81 il genelindeki vatandaşlara ´Meydanlara İnin´ çağrısının ardından Kırıkkaleli binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı´nda buluştu. Ellerine Türk Bayraklarını alarak sloganlar atan vatandaşlar, tekbirler eşliğinde devletin yanında olduklarını ifade ettiler.

 

DARBEYİ PROTESTO ETTİLER

Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi Kur´an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Ardından  Kırıkkale  Belediyesi Mehter Takımı çeşitli marşlar söyledi. Konuşmaların ardından bazı iş makineleri ve araçlar şehrin en işlek caddesi Zafer Caddesi başta olmak üzere diğer caddelerde korna çalarak, darbeyi protesto ettiler.

 

KARA BİR GÜN

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, bugünün, Türkiye demokrasisi için kara bir gün olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıklaması üzerine Kırıkkaleli vatandaşları meydana davet ettiklerini ifade eden Haktankaçmaz, 'Burada İl Jandarma ve Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, başsavcımız ve bütün daire amirlerimizle bir arada ve dimdik görevimizin başındayız”

 

TÜRKİYE´DE HALKIMIZ AYAKTA

“İnşallah bu demokrasi düşmanları halkın istemediği hiçbir şeyin başarıya ulaşmayacağını görecekler. Tüm Türkiye´de halkımız ayakta. İnşallah Türkiye bu badireyi de kazasız bir şekilde atlatacak ve demokrasisini bir adım daha ileri götürecektir.' diye konuştu. Haktankaçmaz´ın açıklaması sırasında Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve daire amirleri de hazır bulundu.

 

YILLARCA DEVLETİN İÇİNDE BARINDILAR

Darbe girişimiyle bazı askerlerin terör örgütü mensubu olduğunu ispat ettiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Salgılı, 'Yıllarca bunlar devletin içinde barındılar. Darbe girişimini gerçekleştiremediler. Bundan sonrada yapamayacaklar. Bu millet eğilmeyecek ve dimdik karşılarında duracak.' dedi.

KIRIKKALE HALKI DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI
AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise 'Darbe gecesi meydanda gelen valimize, belediye başkanımız ve jandarma komutanımıza teşekkür ederim. Kırıkkale halkı demokrasiye sahip çıktı. Paralel yapıya karşı bundan sonra işlemler daha hızlı yapılacak. Kırıkkale´de vatan hainleri kendilerine yer bulamayacak.' diye konuştu.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024