Bu habere dikkat! Yaz geldi Kene ısırması nasıl anlaşılır? Bu habere dikkat! Yaz geldi Kene ısırması nasıl anlaşılır?


 

İl Başkanı Baloğlu, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet ülküsünün sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 97. yıldönümünü kutlayarak, “97 yıl önce Mustafa Kemal´in önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştur. Her 23 Nisan´da aynı şeyleri hissediyor ve söylemek istiyorum ki, 23 Nisan 1920 necip milletimizin, bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı tarihin şahitliğinde meydan okuması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla sonuçlanacak muhteşem zaferinin müjdelendiği bir dönüm noktasıdır”

 

 “23 Nisan, sıradan bir meclis açılışı değil duvarlarının tek tek tüm millet fertlerinin duaları, mücadeleci ruhları, zafere ve özlerine olan imanları, direniş ateşiyle aydınlanmış yürekleriyle örüldüğü bir Türk mabedinin varoluş tarihidir. 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin temellerinin Türk çocuklarının istikballerine köprü olarak atılacağı, millî egemenlik, vatan, bayrak, namus, fedakârlık ve kahramanlık gibi değerlerin 1920´lerden çıkıp, çağlar ötesindeki yeni nesillerin karakterlerini bir ağ gibi saracağına dair bir ikaz ışığı, bir hatırlatma iletisidir”

 

 “23 Nisan 1920 ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tek yumruk olan milletimiz, öncelikle, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda özgürlük meşalesini yeniden yakmıştır. Dünyadaki diğer örneklerden çok farklı olarak, Büyük Millet Meclisimiz imkânsızlıklar ve güçlükler içinde hem istiklal için ordu kuran hem de devletin yeniden kuruluşunu gerçekleştirip Türk milletinin kalkınması ve gelişimi için gerekli köklü değişimleri yapan mucize bir kurum, bir destan olarak varlığını idame ettirmiştir”

 

 “Bu destan, şüphesiz ki yüreği bağımsızlık aşkıyla atan bir milletin top yekûn temsil edildiği, millî iradenin kalbi olan Meclisimizin ve onun aziz kurucu kahramanlarının başarısıdır. Başarısının sırrı ise, varlık sebebini millî egemenlikte bulmasında yatmaktadır. “Millî egemenlik uğrunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun” diyerek millet uğrundaki kararlılığını gösteren Ulu Önder Atatürk, 23 Nisan gibi devlet ve millet için önem arz eden bir günü, geleceğin bayrak taşıyıcıları olan çocuklara bayram ilan etmekle ileri görüşlülüğünü bir kez daha ortaya koymuştur”

 

 “Böylece Türk Milleti´nin evlatlarına olan güveni tazelenmekle kalmamış, onlara içinde bir tarihin kan, gözyaşı, azim ve nihayetinde coşkuyla yoğrulan genleri, ilelebet yaşatılmak üzere miras ve sorumluluk olarak bırakılmıştır. Türk gençleri olarak bir noktaya dikkat çekmek istiyoruz: 1920´de Meclisi açan ve 1923´te Cumhuriyeti kuran millî şuuru, tarihte kalmış bir hatıra olarak görüp, Türk milletinin geleceği hakkında fesat düşüncelere kapılanlar çok büyük bir yanılgının içindedirler”

 

 “Unutulmamalıdır ki, aynı şuur ve güç, bugün de benzer buhranların arasında umut arayan milletimize yol gösterici bir ışık olarak parlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Millî Mücadele kahramanlarını derin bir saygı, rahmet ve minnetle anar, asil milletimizi ve çocuklarımızı, bu bayram vesilesiyle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi