ÇATIŞMADA 3 ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden  Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak´ın Kırıkkale´deki baba ocağına ateş düştü.  Acı haberin ardından Şehit Uzman Çavuş Alsancak´ın yakınları babası Ali Alsancak´ın evine akın ederken, şehit evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Ali Alsancak ve anne Gülseren Alsancak cenaze töreni için Diyarbakır´a gitti.

 

DİYARBAKIR´DA TÖREN DÜZENLENDİ

Diyarbakır´da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz ve Yusuf Alsancak ile Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Şehit Alsancak´ın annesi Gülseren Alsancak, 'Allah´ım Yusuf´um yerine ben ölseydim. Güle güle git Yusuf´um' diyerek feryat etti. Baba Kadir Alsancak, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu götürülürken fenalaştı. Baba Alsancak´a sağlık ekipleri müdahale etti.

 

BABA OCAĞINDA HELALLİK İSTENDİ

Şehit Alsancak´ın (30) cenazesi Diyarbakır´daki törenin ardından Ankara´ya oradan da helallik için Kırıkkale´nin Yenimahalle Plevne Caddesi´ndeki babaevine getirildi. Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Ali ve annesi Gülseren Alsancak ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınıp, İl Müftüsü Bekir Gerek´in dua etmesinin ardından Alsancak´ın cenazesi, Yüksek İhtisas Hastanesi morguna götürüldü.

 

BENİM BAŞIM DİK, KARŞIDAKİLER DÜŞÜNSÜN

Şehit Alsancak´ın ağabeyi Mehmet Alsancak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Benim başım dik, karşıdakiler düşünsün. Boyunlarını eğsinler. Kardeşimle konuştum. ´Akşam operasyona gideceğiz´ dedi. Ben de dikkatli ol dedim. Kardeşim de ´en kötü şehit oluruz, o da kötü bir şey değil´ dedi. 5 Şubat´ta da kardeşimin doğum günüydü. Gelemedi. Nisan ayı gibi izne çıkacaktı, nasip olmadı' diye konuştu.

 

5 ŞUBAT DOĞUM GÜNÜYDÜ

5 Şubat´ta doğum günü olan Şehit Özel Harekatçı Alsancak´ın, kendi adına ait sosyal medya hesabında 'Sur´da Doğum Günü Yapmak da Varmış' ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Alsancak´ın, 5 gün önce doğum günü olan ve 1 hafta sora eve gelecek oğlunu üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak karşılamaya hazırlandığı ortaya çıktı. En son mesaj ile oğluyla görüşen anne Alsancak´ın sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

 

Kırıkkale’de çiftçilere yüzde 60 hibeli tohum Kırıkkale’de çiftçilere yüzde 60 hibeli tohum

HATIRA YASTIK VE BAYRAK KALDI

Öte yandan şehit Yusuf Alsancak´ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırmış olduğu yastık ve bardağı göstererek, 'Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı' dedi.

 

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı. Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler getirdiler. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Alsancak´ın naşı Kırıkkale şehitliğinde toprağa verildi.