Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri Manevi Danışman Fatma Nur Saylam eşliğinde Kırıkkale İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar “Gençlik, milletimizin umudu ve geleceğidir” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN FAYDASINA NE VARSA BİZ O İŞTE VARIZ
Kırıkkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilerin bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak, yaşadıkları topluma ve insanlığa katkı sağlayan, mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini, onlarla nitelikli zaman geçirilmesine, hayatın içinde doğal bir öğrenme süreci oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla il genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Müftülüğün gençlik çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, bir gencin Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları hakkında sorduğu soruya cevap verdi. Yaşar “Din hizmeti sunuyoruz ama milletimizin faydasına ne varsa biz o işte varız. Diyanet İşleri Başkanlığımız birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. Başkanlığımıza bağlı İl ve İlçe Müftülükleri, camilerimiz, Kur’an kurslarımız, Eğitim Merkezi Müdürlüklerimiz milletimize dini, sosyal ve kültürel hizmetler sunmaktadır” ifadesini kullandı.

GENÇLİK, MİLLETİMİZİN UMUDU VE GELECEĞİDİR
Konuşmasının devamında Müftü Yaşar “Gençlik, milletimizin umudu ve geleceğidir. Gençliğini iyi yetiştiren milletler geleceğe umut ve güvenle bakarlar. Gençlik dönemi insan ömrünün en önemli, en kritik ve en sorumlu dönemdir. Gençlik çağı geleceğin planlandığı, programlandığı, eğitimin alındığı, mesleğin elde edildiği ve bireyin kişiliğini, kimliğini, verimliliğini, iyi ve kötü davranışlarını, faydalı ve zararlı bilgileri elde ettiği, yuvasını kurduğu bir dönemdir. Gençlik dönemini her yönüyle iyi geçiren, kendisini iyi yetiştiren ömür boyu kendine, etrafına vatanına, milletine, insanlara faydalı bir birey olur” diye konuştu.

Kırıkkale’de vahim tablo! Boşanma hızı artıyor! Kırıkkale’de vahim tablo! Boşanma hızı artıyor!

EĞİTİMDE TER DÖKMEYEN, SAVAŞTA KAN DÖKER
Konuşmasını şu şekilde tamamlayan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar; “Askerde olduğu gibi iyi eğitim alan savaşta can vermeyi kurtarır. Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker sözünde olduğu gibi kişinin gençlik döneminde aldığı eğitim, elde ettiği beceri, kişilik ve karakterle geleceğe güvenle bakar ve hayatını olumlu yönde etkiler. Peygamber efendimiz (SAV) bir hadisinde Başka gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde Allah Teala, yedi sınıf insanı arşının gölgesinde barındıracaktır. Yedi sınıf zümreden birisi de gençliğini camide ibadetle geçirenlerin olacağını buyurmaktadır. Gençliğimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesi son derece önemlidir. Ayeti kerimenin emri gereği Allah’ın adıyla okumak çok daha önem arz etmektedir. Kıyamet günü insan ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini ne şekilde yıprattığından, malını nerede kazandığından ve nerelere harcadığından, bildikleriyle amel edip etmediğinden hesap vermeden, sorgulanmadan huzurdan ayrılmayacaktır” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Yaşar, Kredi Yurtlar Kurumu’nda görevli Manevi Danışman Fatma Nur Saylam’ın şahsında sahada aktif olarak çalışan tüm görevlilere ve katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Hatıra fotoğrafının çekildiği ziyaret sonrasında öğrencilere ikramda bulunuldu.