BÜYÜK İLGİ

Ahiler Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından il genelindeki 274 kadın, engelli ve genç girişimciye sertifikaları verildi. Yeni iş sektörlerine umut olacak girişimcilerin heyecanı yüzlerine yansıdı. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, TSO Başkanı Ekrem Gök ve çok sayıda sertifika almaya hak kazananların ailesi katıldı.

 

Türkiye’de büyük boykot kararı! Türkiye’de büyük boykot kararı!

DAHA GÜÇLÜ KIRIKKALE

´Kadın, Genç ve Engelli Girişimcileriyle Daha Güçlü Kırıkkale´ projesinin 180 bin TL bütçeli olduğunu ifade eden TSO Başkanı Ekrem Gök, amaçlarının sanayi ve ticaretinin gelişmesinde etkin rol almak olduğunu söyledi. Bu sayede Kırıkkale´nin kalkınma trendini yakalayacağını vurgulayan Gök, proje kapsamında 1000 kişiye yakın kadın, genç ve engelli girişimcilere yönelik temel beceri eğitimleri düzenlendiğine dikkat çekti.

 

857 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Gök, gerçekleştirdikleri iletişim beceri, bilgisayar becerileri, iş yaşamına hazırlık eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, iş yaşamında süreklilik ve motivasyon eğitimlerine toplam 514 kişinin katıldığına dikkat çekti. Projenin son ayağı olan mesleki eğitimler kapsamında satış pazarlama ve yönetici asistanlığı eğitimleri düzenlediklerini ifade eden Gök, bu eğitime de 69 kişi katıldığını, böylece proje kapsamında 857 kişiye eğitimler verildiğini dile getirdi.

 

BÜTÇE ARTTI

KOSGEB Başkanı Recep Biçer “Güzel bir tören vesilesiyle buradayız. Siz değerli katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Girişimci olmak cesaret ister. Eğitim aldığınız bu sertifikaya hak kazandınız hem Kırıkkale´mize hem ülkemize yararlı olacağınızı düşünüyorum. Yaklaşık 400 bin vatandaşımız eğitim almıştır. Şu ana kadar 400 milyon girişimci desteği sağladık. Yeni girişimci desteğimiz sayın başbakanımız tarafından arttırılmıştır. Kosgeb´in desteklerinde olabildiğince yararlanmalılar. Bütçemiz geçen yıla göre çok artmıştır. Hepinize teşekkür ediyorum” sözlerinde bulundu.

 

HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ

Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ise; girişimcilik konusunda mücadelenin şart oluğunu söyledi. Projenin Kırıkkale halkına çok destek sağlayacağını, yeni istihdamlar yaratacağına dikkat çeken Ünal, sertifikalarını almaya hak kazanan vatandaşları tebrik etti. Projenin son ayağı olan mesleki eğitimler kapsamında satış pazarlama ve yönetici asistanlığı eğitimleri düzenlendiğini ve eğitimlere katılan vatandaşlara teşekkür  eden Ünal, imkanlar doğrultusunda bu çalışmaları destekleyeceklerini vurguladı.