ÇAĞLAR ATMACA
 

MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi’nde bir ilk Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi’nde bir ilk

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan köy ve mahallelerde yürütülen “Mutluluğa Kurşun Sıkma” ve “Silahtan Çıkan Bir Ses, Kaybedilen Bir Nefes” projeleri kapsamında vatandaşlar bilinçlendirilerek, ihbar sayısında artış meydana geldi.

 

MUHTARIN DÜĞNÜNDE 2 KİŞİ YARALANDI

Alınan ihbarlara yönelik olarak; 07 Ağustos Pazar günü Keskin ilçesi Danacıobası köyünde köy Muhtarı H.İ.E isimli şahsın düğünde ateş etmesi sonucu sahneye kurulu olan boru hattının ve aydınlatmanın zarar gördüğü, kopan parçalarla düğüne katılan 2 şahsın yaralandığı tespit edildi. H.İ.E isimli şahsa ait olan ve olayda kullanılan silah muhafaza altına alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatıldı. Ayrıca düğün sahibine 5326 S.K. Md. 32 gereği 581 TL idari para cezası uygulanarak, düğün merasimi sonlandırıldı.

 

6 ŞAHSA 3 BİN 486 LİRA CEZA YAZILDI

06 Ağustos cumartesi günü Kırıkkale Merkez Karacaali Köyünde düğünde ateş ettiği tespit edilmesi üzerine kimlik sorgusu yapılan A.A isimli şahsın üzerinde ruhsatsız Brownig's marka 9 mm çapında tabanca bulundu. Söz konusu silah muhafaza altına alınarak, adli ve idari tahkikat başlatıldı. Son bir aylık dönem içerisinde düğünlerde silah atan 6 şahsa 5326 S.K. Md. 32 gereği toplamda 3 bin 486 lira idari para cezası uygulandı.