Ramazan ayının sona ermesinin ardından ilimizde sayısı artan düğünler için Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri de  gerekli  denetimlerini sıklaştırıyor. Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada bu hafta sonu ilimizdeki düğünlerde uygulamaya konulan  “Düğün Polis” i uygulamasında etkin sonuçların alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada hafta sonu yapılan150 adet düğün merasimi kontrol edildiği belirtilerek “ Düğünlerin daha güvenli bir ortamda yapılması ve vatandaşlarımızın güvenliği için “Sevincimiz Hüzne Dönüşmesin” projesi kapsamında düğün bölgelerine personel görevlendirilmesi yapılmış, düğün sahipleri ve düğün merasiminde bulunan vatandaşlarımız yapılan eğlencelerde silahla ateş etmemeleri konularında bilgilendirilmiştir.”

13 KİŞİ 9 SİLAH

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

“Ancak 25.07.2015 günü saat: 15.00 sıralarında alınan tüm tedbirlere rağmen düğünlerde silahla havaya ateş edilmesinden dolayı, serseri kurşunla Etiler Mahallesi 1132 sokak üzerinde evinin balkonunda oturan T.T. isimli bayan vatandaşımız sağ bacağından yaralanmıştır. Düzenlenen düğün yerlerinde, vatandaşlarımız tarafından silahla havaya ateş edilmesi olaylarından 3 adet 9 mm. çaplı silah, 1 adet 7,65 mm. çaplı silah, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 adet kurusıkı tabancaya el konulmuş,13 şahıs hakkında TCK´ nun 170. Maddesi c bendindeki “Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi altı aydan, üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü gereğince, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmelerinden dolayı haklarında adli işlem yapılmıştır” ifadelerine yer verildi

YARDIMCI OLUN

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşların görev yapan ekiplere yardımcı olması istenerek “ Düzenlenen düğünlerde ve başka eğlencelerde, silahla ateş edilmesine müsaade edilmemesi, silahla ateş etmekte ısrarcı olan şahıslar olması halinde vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerine ve 155 polis imdat hattına ihbarda bulunulması vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin korunması için biz görevlilere yardımcı olacaktır. Bilinmelidir ki havaya ateş edilen her fişek çekirdeği mutlak olarak yere düşecektir. Serseri olarak düşen mermi çekirdeğinin de cana ve mala zarar vereceğinin unutulmaması gerekmektedir” denildi.

.