Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Yahşihan İlçe 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede aday olan mevcut Başkan Faruk Dadalı güven tazeleyerek yeniden başkanlık görevine seçildi.

 

DEVA PARTİSİ YAHŞİHAN KONGRESİNİ YAPTI

Deva Partisi 1. Olağan Yahşihan İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Şehrazat Kına Köşkü´nde gerçekleştirilen Yahşihan İlçe Kongresinin Divan Başkanlığını Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu yaparken, yardımcılıklarını ise Deva Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Deva Partisi Ankara Kurucu Heyet Üyesi Hamza Aydoğdu, Kırıkkale İl Teşkilat İşleri Başkanı Türker Babacan ve Kırıkkale İl Kadın Politikaları Başkanı İsmigül Selamoğlu yaptı.

 

SOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Kongrede bir konuşma yapan DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirterek, “Kötü yönetimin bize yaşattığı “Yerli ve Milli” krizi iliklerimize kadar hissediyoruz. Döviz kurundan dolayı iğneden ipliğe her şeye zam gelmiş durumda. Pek çok vatandaşımız yiyecek ekmek dahi bulamaz hale geldi. Elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyemiyorlar. Esnafımız bugün sattığını yarın yerine koyamamakta. İflasın eşiğine gelmiş durumda ve ne yapacağını kara kara düşünmekte. İktidarın yaptığı gibi sağda solda suçlu aramaya gerek yok. Bu durumun tek sebebi var o da ülkenin içinde bulunduğu kötü yönetimdir, lobisi de Beştepe´dedir Beştepe´de”

AK Parti ilçe başkanını tüfekle yaralayan muhtar adayı serbest bırakıldı AK Parti ilçe başkanını tüfekle yaralayan muhtar adayı serbest bırakıldı

 

HALKIMIZI KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

“İktidarın şehrimizdeki temsilcileri ise yiyecek ekmeği dahi bulamayan vatandaşımızı göreceğine, ne yapacağını kara kara düşünen esnafımızı göreceğine; vatandaşımızı tehdit edecek kadar ileriye gittiler. Umut veremedikleri için daha kötüsüyle halkımızı korkutmaya çalışıyorlar. Daha birkaç gün önce iktidarın büyük ortağının şehrimizde ki temsilcisi uzun bir açıklama yayınlamış. Okuduğumda inanın kahroldum. O kadar utandım ki. Kısaca özetlemek gerekirse şöyle demiş, ‘´Siz belli ki bizi göndermeyi kafaya koymuşsunuz. Bakın son pişmanlık fayda etmez. En azından sıcak eviniz var, en azından fırından ekmek alıyorsunuz. En azından can güvenliğiniz var. Ve ekliyor, dolardan Euro´ dan zengin olan oldu, dolarında Euro´nunda canı cehenneme”

 

YENİDEN TÜRKİYE İTİBARLI BİR ÜLKE OLACAK

“Valla hiç kusura bakmayın; dolardan, eurodan, altından zengin olanlar varsa burada değil. Olanları arıyorsanız eğer; çevrenize bakmanız yeterli. Yahu el insaf; Siz neyden bahsediyorsunuz? Esnafın bir bardak çayını içmeye yüzünüz kalmamış, vatandaşa halin nedir? Nasılsın? demeye yüzünüz kalmamış. Siz hiç merak etmeyin, bu şehrin haysiyetli insanları sizin tehditlerinize boyun eğmez. Çok şükür ki umut var. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki, Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan ve ekibi bu ülkeyi 2002 ve 2008 krizinden nasıl çıkardıysa, Milli Geliri 3500 dolardan alıp 12500 dolara nasıl çıkardıysa yine çıkarır. Zerre şüpheniz olmasın. Buradan Ak Parti´ye gönül vermiş hemşehrilerimize seslenmek istiyorum: Ortada Ekonomik Kurtuluş Savaşı falan yok. Yalan, yalan. Bunların çirkin propaganda aygıtlarının söylediklerine inanmayın. Hiç şüpheniz olmasın yosun tarafından esir alınan nilüfer çiçeğinin kurtulup açtığı gibi DEVA Partisi iktidarında ülkemiz bu yoksulluk düzeninden kurtulacak. Yeniden çiçekler açacak. Yeniden Türkiye itibarlı bir ülke olacak. Hiç şüpheniz olmasın”

 

DEVA PARTİSİ NEREDE BİR MAĞDUR VARSA YANINDADIR

“Esnaflarımızı sık sık ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Bunları da her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bir yandan geçim derdiyle uğraşırken, bir yandan da hukuk ve adaletten şikâyetçi. Aylarca mahkemeye çıkamamış, türlü acılar yaşamış ailelerimiz var. Mesela size bir örnek veriyim: ´´Bir vatandaşımız cezaevine gideceğini öğrendiğinde kendinden o kadar emin ki eşine şöyle diyor: ‘´Er ya da geç benim suçsuz olduğum anlaşılacak. Oğluma de ki baban laptopunu tamire götürdü, tamir ettirip gelecek. Aylarca cezaevinde kalıyor bu vatandaşımız. Aylarca mahkemeye çıkamıyor. Ardından mahkemeye çıktığında berat ediyor ve suçsuz olduğu anlaşılıyor. Peki, ailemizin yaşadığı bu tarif edilemez acıyı hangi vicdan kabul edebilir? Peki, bu aile bu tarif edilemez acıyı yaşarken; siyasette, ticarette ve bürokrasi de yükselmek için neler yaptığını nerelere gittiğini açık açık hem de kameralar karşısında itiraf edenler nerede? İl Başkanı olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum, DEVA Partisi nerede bir mağdur varsa yanındadır ve sesi olmaya devam edecektir. Buna KHK mağdurları da dahil” diye konuştu.

 

KONGREYE BÜYÜK İLGİ

Kongreye, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, Deva Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Hamza Aydoğdu, Deva  Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, Deva Partisi Mamak İlçe Başkanı Hanifi Özhan , Gelecek Partisi İl Başkanı Murat Korkmaz, Genç Parti İl Başkanı Murat Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca ,İyi Parti Yahşihan İlçe Başkanı Ahmet Ergin, CHP Yahşihan İlçe Başkanı Hüseyin Baş ve partililer katıldı. Haber: Çağlar Atmaca