Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak  bu ay çıkan Türk Metal dergisindeki baş yazısında önemli açıklamalarda bulundu. Genel başkan Kavlak Bursa´da yaşanan olayları sendika olarak iyi analiz ettiklerini belirtti. Genel Başkan Kavlak yazısında “ Bursa´da başlayan, sonra birkaç yere daha sıçrayan eylemler, herkesin malumu,,, Ücret artışı talebiyle çıkan, sonra işverene yönelen, ardından da Türk Metal´i hedef alan bu huzursuzluklar bugünlerde yatışmış görünüyor. Kızgınlığına yenilip, heyecana kapılıp gidenler, aynı heyecanla “yeniden”Türk Metal diyerek, yuvaya dönüyor.

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

Bundan zaten zerre kadar kuşkumuz yoktu. Çünkü biz, etle tırnak gibiyiz. Aynı ailenin fertleriyiz, Belki kızar, küseriz, belki darılır gideriz ama sonunda yeniden buluşur, yeniden kucaklaşırız. Şimdi olduğu gibi.Ama yine de, bütün bu olup bitenin üzerine sünger çekmeye niyetimiz yok. “Oldu bitti',“geçti gitti”deme lüksümüz de yok, Aksine ne yaşandığını iyi tahlil etmek, üyemizin uyarısını iyi anlamak ve gereğini yapmak sorumluluğumuz var. Çünkü Türk Metal; Türkiye demektir, Türkiye işçi sınıfı demektir, Bunu yapmak, başta üyemize sonra bütün işçi sınıfına borcumuzdur,

Bu yazı, bu borcun ödenmesidir. Bir başlangıçtır, Böyle anlaşılmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

GENEL KURUL MİLAT OLACAK

 Genel başkan Kavlak Bütün bu yaşananları, tepkileri, protestoları, eylemleri sadece Bosch sözleşmesine bağlamak, kolaycılık olacağını üyelerin tepkisini açığa çıkardığını ancak sadece tetikleyici rolü olduğunu gerçek nedenler çok daha derindedir olduğunu belirti.Genel Başkan Kavlak Ağustos ayında yapılacak olan Genel kurul ile ilgili olarakta açıklama yaparakBu süreçte, yüzlerce üyemizle yüzyüze görüştüm. Binlerce mail okudum, Sorunlarınızı dinledim, taleplerinizi aldım. Yukarıya çıkardığım sorunlar ve talepler ilk elden tespit ettiklerim, Eksiklerim olabilir. Dedim ya, bu daha başlangıç...Bunun için Genel Kurulumuz bir milat olacak. Yukarıdaki her bir madde için tüzük değişikliğine gideceğiz. Hep birlikte, yepyeni ama daha güçlü bir Türk Metal´in temelini atacağız, Bir yıla yakın bir süre olmasına rağmen, erkene alıp Ağustos ayında toplamayı planladığım Genel Kurul, hepimiz için milat olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. İki teşekkür borçluyum. Biri, her taraftan estirilen güçlü kara propaganda rüzgarına kapılmayan, dimdik sendikasının arkasında duran Türk Metal üyelerine... Onlar, bize yolumuzun doğru olduğunu gösterdi, Diğer teşekkürüm ise, eleştirisini istifa ederek gösteren ama samimiyetinden hiç kuşku duymadığım metal işçisine... Onlar da, yolumuz doğru olsa da daha yapmamız gereken çok şeyimiz olduğunu gösterdi.Sonuç olarak: İstikametimiz doğru, ancak katetmemiz gereken daha çok mesafe var, Bu değerli sonuç için, bütün üyelerimize teşekkür ederim, Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.