GÜNCEL 5.10.2016 14:31:16
ÇOCUKLARIMIZI CAMİLER İLE BULUŞTURMALIYIZ

ÇOCUKLARIMIZI CAMİLER İLE BULUŞTURMALIYIZ

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bir hafta boyunca sürecek olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası´ Nur Camii´nde düzenlenen etkinliklerle başladı.

 

OKU! CAMİ HUZUR, KİTAP BİLGİ DOLUDUR… SEN DE GEL, SEN DE OKU! 

 

CAMİ VE KİTAP

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası´ nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Nur Camii´nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Nur Camii´nde düzenlenen etkinlikte Nokta Camii Din Görevlisi Yakup Öney tarafından Kur´an-ı Kerim okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının konusunun “Cami ve Kitap” olduğunu söyledi.

 

KUR´AN-I KERİMİ OKURKEN ANLAMALIYIZ

Kur´an-ı Kerimi okurken anlamamız gerektiğini söyleyen Vali Haktankaçmaz, “Okumak sadece Kur´an-ı Kerimi okumak değil, hayatı anlamak gerekiyor. Kur´an-ı Kerimi okurken anlamalıyız. Rabbimizin bize bir mesajıdır. Bu anlamda haftanın teması ‘Cami ve Kitap´tır. Bu hafta dolu dolu geçecektir. Bu etkinliklerimizin bu hafta ile sınırlı kalmamalıdır”

 

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZDİR

Haktankaçmaz, “Kur´an-ı Kerim ve dinimiz bize her alanda yol gösteriyor. Ayrıca çocuklarımızı camiler ile buluşturmalıyız. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Önce çocuklarımıza öğretmeliyiz. Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyor, programlarda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.  Yapılan konuşmanın ardından Vali Haktankaçmaz, camilerde emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

 

CAMİLER, MÜSLÜMAN BELDELERİN MÜHRÜDÜR

İl Müftüsü Bekir Gerek´de mescitlerin ve camilerin İslam´da önemli bir yerinin olduğunu ve kutsallığından dolayı da Allah´ın evi kabul edildiğini dile getirdi. Camilerin, Allah´ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlar olduğunu vurgulayan Gerek 'Yeryüzünde Allah´a en sevimli yerlerdir. Cennet bahçeleridir. Camiler, Müslüman beldelerin mührüdür. Cennet vatanımızın manevi tapularıdır. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır”

 

CAMİLER, MİHRABIYLA MABET

“Vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvalarıdır. Camiler, mihrabıyla mabet, kürsüsü ile mektep, minberi ile devlettir. Camiler tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin hatıralarının saklı bulunduğu, düşmanla savaşan ordumuz için duaların yapıldığı, asker ocağına vatan evlatlarının uğurlandığı, Allah, vatan, millet ve bayrak sevgisinin gönüllere nakşedildiği halk mektepleridir. Camiler ve minarelerde okunan salalar, ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır. Bunun en güzel canlı örneği 15 Temmuz gecesi görülmüştür' dedi. Program daha sonra semazen eşliğinde tasavvuf musikisi konseri ile devam etti.

 

Programa Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.  


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024