MODERN TARIM

'Ceviz ve Badem Bahçesi Kurulumu' programı Çelebi ilçesi Karaağaç Köyü´nde gerçekleştirildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ise “Bu işin bilimle, teknolojiyle, teknikle çok yakın ilişkisi var. İşi kuralına göre uyguladığımız zaman, bu alandaki gelişmeleri takip ettiğimiz zaman halihazırdaki arazilerimizi modern tarım yöntemlerini kullanarak daha verimli hale getirebiliriz”

 

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024

GÜZEL BİR ÖRNEK TEŞKİL EDİLDİ

“Burada da güzel bir örnek teşkil edildi. Bazen görerek öğrenme metodu en iyi metottur. Burada yapılan güzel işler, güzel bahçeler, alınan verimli sonuçlar diğer vatandaşlarımıza örnek olacaktır. Bu güzel örneğin peşinden bu alanda yeni çalışmalar yapılacaktır. Projede emeği geçen tarım teşkilatımıza, idaremize, teknik elemanlarımıza ve bu işe gönüllü olan değerli çiftçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
 

ÇİFTÇİLERE KİMLİK KARTLARI TESLİM EDİLDİ
Daha sonra Vali Bülent Tekbıyıkoğlu Çiftçi Fikriye Feride Ayan ve İlhan Babadağ´a ceviz bahçesi kimlik kartlarını teslim etti. Programa Vali Tekbıyıkoğlu´nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Çelebi Kaymakam Vekili Tunahan Çil, Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

 

YENİ BAHÇELER KURULACAK

KOP ile Ceviz ve Badem Bahçeleri Kuruluyor Projesi kapsamında 144 dekar alanda 2.880 adet fidanla 10 adet yeni ceviz bahçesi, 128 dekar alanda 4.225 adet fidanla 8 adet yeni badem bahçesi olmak üzere Toplamda 272 dekar alanda 7.105 adet fidanla 18 adet bahçe kurulacak.

 

Projenin toplam bütçesi 735.380 TL olup, %30 oranında çiftçi katkısı alınacak. Kurulacak bahçelerde; damlama sulama sistemi, gübreleme tankı ve 10 tonluk su deposu tahsisi de proje kapsamında yapılacak. Proje de ayrıca yer tespiti, işaretleme, çukur açma, fidan dikimi ve herekleme işlemleri de yapılarak bahçeler çiftçilerimize teslim edilecek. Haber: Kenan Kuzucu