Projeler esnafı tatmin ediyor

Esnaf gezilerini sürdüren CHP’li aday Avukat Murat Çakırca Hüseyin Kahya Parkı çevresindeki esnaflara ve halka projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Esnaflara yönelik projelerini anlatan Çakırca, Esnaf Bakanlığı kurulacağını ve esnaflarla ilgili tüm konuların bu bakanlık tarafından çözüme ulaştırılacağını ifade etti. Çakırca, esnaflar tarafından olumlu tepkiler toplayan projeler hakkında şu bilgileri verdi:

 

Esnaflarla ilgili projeler

“Kira, araç gideri gibi işyeri masrafları vergiden düşürülecek.  AVM ve hipermarketlere karşı, küçük esnaf korunacak. Esnafa, ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacak. Belediyelerin esnafla rekabet etmesi önlenecek. Prim borcu olan esnaf da sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Esnaf diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olabilecek ve aynı haklardan yararlanacak. Esnafa stratejik destek sağlanacak. Haksız rekabete yol açan, Suriyeli göçmenlerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf iş yapmaları önlenecek. Esnaf Bakanlığı kurulacak.”

 

Emeklilere yönelik projeler

Esnafların yanı sıra Hüseyin Kahya Parkı ve çevresinde emeklilerle sohbet eden Çakırca, emeklilere, her iki dini bayramda birer maaş ikramiye verileceğini, emekli maaşları ile çalışan maaşları arasındaki uçurumun kapanacağını ve emekli maaşlarının, gıda fiyat artışına ve refah payı artışına bağlı olarak yükseleceğini söyledi. Bakıma muhtaç emekliler ve yakınlarının sağlık, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasının da projeleri arasında yer aldığını bildiren Çakırca, şöyle devam etti; “Bankalara emeklilere, kamu çalışanları ile aynı oranda promosyon ödeyecek. Emeklilere uygun fiyatla gezi ve tatil olanağı sağlanacak. Emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek adil bir intibak yasası çıkarılacak. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecek. Emekliden alınan muayene ve katılım payı kalkacak. Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi kalkacak.”

 

Bakanlara uçak alacaklar

Bu projelerin kaynağı hakkında tartışmalar olduğunu hatırlatan emeklilere, “Devletimiz emeklilere bunları ve daha fazlasını sağlayacak kadar zengindir. İktidardakiler kaynak soruyorlar ama kaynak çok. Verirsin emekliye maaşı, o gider alışveriş yapar, esnaf da vergisini verir, al sana kaynak. Şuan altlarında 8 adet uçakları var. Şimdi de bakanların tümüne uçak alacaklarmış. O yaptırılan sarayın giderleri ne kadar? Ülkeyi 800 milyar dolar borçlandırdılar. Çalmasınlar yeter, kaynak çok” diye cevap verdi.

 

Noter tasdikli taahhüt

AK Parti ilçe başkanını tüfekle yaralayan muhtar adayı serbest bırakıldı AK Parti ilçe başkanını tüfekle yaralayan muhtar adayı serbest bırakıldı

Çakırca ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilerle ilgili vaatlerini noter aracılığıyla taahhüt ettirdiğini hatırlatarak, “Genel Başkanımız, bu sözlerini tutmadığı takdirde başbakanlıktan ve genel başkanlıktan derhal istifa edeceğini Ankara 3. Noteri’nde onaylattı” dedi.