Düzenlenen ödül törenine; Vali Ali Kolat, Diyanet İşleri Başkanlığı Mütevelli Heyet 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri,  firma yetkilileri ve diğer davetliler katıldı. Tören öncesi Nur Camii´nde Vali Ali Kolat ve beraberindekiler öğle namazını kılarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra tören programına geçildi. Törende, İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur Caminin yapım çalışmaları hakkında bilgiler vererek emeği geçenlere teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Mütevelli Heyet 2. Başkanı Mazhar Bilgin, Cenab-ı Allah kâinatı yarattıktan sonra insana ayrı bir özellik verdiğini, insana bu nimetler karşılığında yeryüzünü imar etme görevini yüklediğini, insanın bu görevi hakkıyla yerine getirerek bu güzel eserlerden birinin ortaya çıkardığını söyledi.

 

BİRÇOK İL KATKI SAĞLADI

 

Vali Ali Kolat, programda yaptığı konuşmada; “Hakikaten ülkemiz ve Kırıkkale´miz böyle güzel bir eserin yapılmasıyla tarihi bir mabede kavuşmuş oldu. Böyle büyük eserler kolay yapılmıyor. Camimizin bu noktaya gelmesinde Allah rızası ve ihlas çok önemlidir. Cenab-ı Allah, Kur´an-ı Kerimde belirttiği gibi ; “Mescitlerimizi imar edenler, Allah´a ve ahiret gününe inanırlar, namaz kılarlar, zekâtını verirler, Allah´tan korkarlar” der. Ne mutlu size ki bu güzel övgüye mazhar oldunuz. Allah hepinizden razı olsun. Ben Kırıkkale de göreve başladıktan sonra, bu güzel eseri bitirebilmek için hep beraber büyük bir çabayla hizmet ettik. Bizler, elimizden geldiğince burada çalışan arkadaşlarla beraber olduk. İllerimize mektuplar yazdık. Bu eserden bahsettik. Birçok Valimize telefon ettik. Bu anlamda birçok ilimiz bu camimize katkı sağladılar.”

Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı

 

CUMHURBAŞKANININ MOTİVASYONU ÖNEMLİ ADIM OLDU

 

“Tabi bu işin başlamasında Sayın Cumhurbaşkanımızın motivasyonu önemli bir adım olmuştur. Başbakan Yardımcımız Beşir Hocam hem maddi hem manevi bizlere yardımcı olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet Vakfımızın çok katkıları olmuştur. Kırıkkale halkımızın önemli yardımları oldu. Sonuçta bu güzel eser ortaya çıktı. Osmanlının, Selçuklunun bıraktığı eserleri gördükçe onlarla iftihar ediyoruz. İnşallah böyle hayırlı bir işe hepiniz vesile olduğun için, hayır defterimiz hiç kapanmayacaktır” dedi. Konuşmalardan sonra Nur Camiin yapımında emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi” verildi.