GÜNCEL 30.08.2015 16:27:06
BU ZAFER TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ TEMEL TAŞIDIR

BU ZAFER TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ TEMEL TAŞIDIR

Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı´ 93. yılında da tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de yapılan törenle kutlandı. Törende bir açıklama yapan Vali Ali Kolat 30 Ağustos Zaferinin bağ?

Türk tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyması saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Tören daha sonra Valilik Makamında Vali Kolat, Tuğgeneral Kocaoğlu, Belediye Başkanı Saygılı´nın tebrikleri kabulü ile devam etti.

 

PROTOKOL ÜYELERİ HALKI SELAMLADI

 

Daha sonra Fevzi Çakmak Caddesi´nde yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Selamlamanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Üsteğmen Celal Fırat Kağızmanlıen şanlı zaferlerin biri olan 30 Ağustos Zaferinin 93. Yıl dönümü olduğunu belirtti.

Üsteğmen Kağızmanlıen “Bugün büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferlerinin 93. Yıl dönümüdür. Bu zafer hürriyet ve bağımsızlığına düşkün bir milletin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Dünya´nın en güçlü ordularına karşı elde edilen azim ve inancın zaferidir” ifadesini kullandı.

 

EŞSİZ BİR ZAFER

Üsteğmen Kağızmanlıen  konuşmasının devamında “Bu zafer tarihten silinmek istenen Türk Milletinin Atatürk sayesinde tekrar ortaya çıktığı ebediyen yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabiliyetinin nelere muktedir olduğunun tüm Dünya´ya öğretildiği, tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir. Bizler bugün bu topraklarda namusumuzla, şerefimizle, başımız dik olarak yaşayabiliyorsak hür bir insan olarak her şeyi 30 Ağustos Zaferine ve bu zaferi bize armağan eden başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere fedakar şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize borçluyuz.Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin evlatları olarak aziz milletimizin bu yeniden var olma mücadelesi ve Türk ordusunun Subay Komuta heyeti ile neferinin yüksek kudret ve kahramanı ile ne kadar övünsek azdır. Şanlı zaferin 93. Yıldönümü büyük Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusuna kutlu olsun” dedi.

 

OLUMSUZ ŞARTLARDA MÜCADELE VERDİLER

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise “30 Ağustos Zafer Bayramı biliyorsunuz bağımsızlığımızın, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun temel taşıdır. Düşmanın tamamen denize döküldüğü büyük bir zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarına, o zaman ki Türk halkına minnet ve şükran borçluyuz. Bu vesile ile şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. O günün çok olumsuz şartlarında mücadele verip bu ülkeyi bize bırakan ve ülkemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz. Herkese iyi bayram diliyorum” dedi. Tören daha sonra askerlerin protokolü selamlaması ve askeri araçların geçişi ile sona erdi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024