9 MİLYON KAYNAK SAĞLANDI

Toplantıya, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, , Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, kurum müdürleri, il genelindeki girişimci, yatırımcı ve iş adamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, yeni destek programları ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerine 9 milyon lira kaynak sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

 

2 ŞUBAT´TA İLAN EDİLDİ

Genel Sekreter Yıldız, “Ajansımız yılda bir defa olmak üzere teklif çağrısı usulü ile mali destek programlarını uyguluyor. Şu anda da 2016 yılının teklif çağrısı yöntemi ile mali destek programı başlamış bulunmaktadır. 2 Şubat tarihi itibariyle ilan edilen bu programın hedefi; bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlanmasıdır.” dedi.

 

EKONOMİK DEĞER ARTIŞ SAĞLAYACAK 

Toplantıda konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Mali Destek Programlarının temel amacının mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak öncelikli alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesi, kapasitenin artırılması ve ulusal/bölgesel rekabetçiliğin artırılması yolu ile bölgesel gelişmeye katkı sağlanması olduğunu ve bu doğrultuda kalkınmada esas belirleyenin özel sektör yatırımları olduğunu belirtti.

 

Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu´da Mali Destek Programı ve Ajans faaliyetleri ile ilgili birer konuşma yaptı. Toplantı, AHİKA Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir´in destek programları sunumu ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.