YÜZDE 55 ARTIŞ

Kırıkkale Belediyesi ile Memur-Sen´e bağlı Bem-Bir-Sen arasında ‘Sosyal Denge Tazminatı´ sözleşmesi imzalandı. 2022-2023 yıllarını kapsayan Sosyal Denge Tazminatı yüzde 55 oranında artış sağlandı. Kırıkkale Belediyesi memur yemekhanesinde düzenlenen tören ile 1 yıllık “Sosyal Denge Tazminatı” sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girdi. Düzenlenen törene Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Bem-Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Tuncay Bulut ve belediye memurları katıldı.  Kırıkkale´mize hizmet eden personelin her türlü takdiri hak ettiğine inandıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı göreve geldiğimiz ilk günden bu güne sürekli çalışanların yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.

 BELEDİYEMİZİ KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTURDUK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı sözleşme öncesi yaptığı konuşmada, “Allah´ımıza şükür, görevi aldığımız günden bu tarafa temel ilk söylediğim şey benim önceliğim personelim, çalışma arkadaşlarım dedim. Bunun da hep arkasında duruyorum. Temel istediğim burada kurumsal bir yapı oluşması, geçmişte sizin çekmiş olduğunuz sıkıntıların yeniden yaşanmaması. Bunun içinde bir düzen oluşturmaya çalışıyorum. Kırıkkale Belediyesi personeli dışarıda gurur ile onur ile yürüsün istedik. Bunda da Allah´a şükür muafak olduk. Bu da birlik beraberlik içerisinde geçer, bunu sağlarsak tüm güçlüleri aşarız” ifadesini kullandı.

BİR ÇOK KURUMDAN DAHA İYİ İMKANA SAHİBİZ

Başkan Saygılı konuşmasının devamında, “Herkes işini düzgün yapacak, başta Belediye Başkanı işini düzgün yapacak. Sizler burada kazandığınız helal para ile evinize lokma götürüyorsunuz, aynı zamanda işinizi iyi yaptığınız içinde vatandaştan Allah Razı olsun sözü alıyorsunuz. Zıttını yapan da vatandaştan beddua alır. Bizim Kırıkkale Belediyesinin personeli başını dik tutmalı, bizim ile aynı işi yapan başka kurumlardan Kırıkkale Belediyesi personelinin imkanı daha fazla. İmkanlar olduğu süre içinde bunada emin olun ben personelden yanayım, çalışma arkadaşlarımın yanındayım, sonuna kadar yanınızda olacağım. Siyasi olarak söylemiyorum, siyasi bir beklentim olmadığını da tüm personelim bilir. Rabbim, çoluğunuz ile çocuğunuz ile aldığınız ücreti yemeği nasip etsin” diyen saygılı ayrıca sendika temsilcilerine de göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür etti.

BİN TL´YE YÜKSELTİLDİ

Yeni yapılan sözleşme ile Kırıkkale Belediyesi bünyesinde çalışan tüm memur maaşlarına ek olarak aldıkları sosyal denge tazminat ücreti net 1.000 TL oldu.  Belediye çalışanları da sözleşmeden duydukları memnuniyeti dile getirerek “Başkanımız geldiği ilk günden bu güne önceliği çalışanlarının maaşı olarak belirledi. Önümüzde ki dönemlere yönelik ekonomik harcamalarımızda daha rahat ve güvenli şekilde program yapabiliyoruz. Maaşlarını alamayan bir belediyeden Türkiye´ye örnek teşkil edecek bir artışa imza atarak maaşlarımıza ferahlama getirdi başkanımız” ifadesini kullandılar.

 MEMURLAR´DAN SAYGILI´YA TEŞEKKÜR

Başkanımız Mehmet Saygılı, kendisini bizlerin yerine koyarak, personelin ekonomisine biraz daha fayda sağlamak için yaptığı çalışma ve gayretin bir sonucudur bu artış diyen çalışanlar “Ekonomik açıdan ülkemizin geçirdiği bu zor dönemde Kırıkkale Belediyesi´nin memurlarına yapmış olduğu artış bizleri rahatlatacak. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

TAKTİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR

Başkanımız Mehmet Saygılı´nın yapmış olduğu yatırımlar ve hizmetler taktire şayandır diyen Kırıkkale Belediyesi çalışanları “Geçmiş yıllarda bir proje için temel atılır ancak mali yetersizliklerden dolayı inşaat tamamlanamaz unutulur giderdi. Şimdi temeller atılıyor, kısa süre içerisinde hizmete açılıyor. Allah vatandaşa hizmet için çalışan Başkanımız Mehmet Saygılı´nın yardımcısı olsun. Kendini personelin yerine koyarak çorbasına katkıda buluna bilen Başkanımız Mehmet Saygılı´ya şükranlarımızı sunuyoruz” dediler. Sözleşmenin imzalanmışının ardından Belediye Başkanı Mehmet Saygılı belediye yemekhanesinden memur ve işçilerle birlikte sıraya girerek yemek yedi. Haber: Kenan Kuzucu