Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
SİYASET 1.07.2021 15:35:07
Belediyecilikte rakibimiz yok

Belediyecilikte rakibimiz yok

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Belediyelerin sürdürdüğü çalışmaları yerinde görmek, tamamlanma sürecinde olan projelerin kısa zaman içerisinde tamamlanması noktasında istişarede bulunmak

SERİ ZİYARETLERDE BULUNDU

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Kırıkkale´ye geldi. AK Parti İl Başkanlığı ziyaretiyle temaslarına başlayan Özhaseki burada Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe ve kasaba belediye başkanları, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, teşkilat mensupları ve partililerle bir araya geldi.

 

ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ

Toplantı sonrası Zafer Caddesi´nde esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Kırıkkale Belediyesini ziyaret etti. Belediye şeref defterini imzalayan Özhaseki belediye başkanlarıyla toplantı yaparak çalışmalarını değerlendirdi. Daha sonra Kırıkkale Valiliğine ziyarette bulunan Özhaseki Vali Yunus Sezer´den yapılan çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Ziyaretin ardından Büyük Şehir Parkını gezen Özhaseki, MKE Sosyal Tesisleri Konferans Salonu´nda Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´dan çalışmalar hakkında brifing aldı. 

 

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Kırıkkale ziyaretleri ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan toplantıda illerimize gidilerek belediye çalışmalarına nezaret edilmesi, birlikte istişare edilmesi ve bu konuların konuşulması Ankara nezdinde yapılacak çalışmalar varsa bunların takibi, projelerin de biran önce bitirilmesi konusunda bir karar çıktı. Bunun neticesinde bizde illerimizi geziyoruz. Kırıkkale bizim için yabancı değil. Ankara´ya gelip gidişimizden içerisinden geçtiğimiz ve ara ara uğradığımız bir şehir. Anadolu´muzun en güzel vilayetlerinin birinin başında geliyor. Kırıkkale´de yıllardır güzel bir belediyecilik örneği veriliyor. Bugün burada bizler istişare için bulunuyoruz, birlikte belediyeciliği konuşmak için bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

 

İSTANBUL´DA ÇÖP DAĞLARI OLURDU

 “Türk siyasi hayatında dönüm noktaları vardır. Bu tarihler hiç unutulmaz. Çünkü o adeta herkesin zihinlerine nakış ettiği gibi tüm tarih bilgileri içerisinde yazılmıştır, silinmez tarihlerdir. Mesela birisi Türk Siyasi hayatında 1946 hiç unutulmaz. Neden? Tek partili bir dönemden tek parti zulmünün çok önde olduğu bir dönemde milletin tercihlerinin öne geçeceği çok partili sisteme geçiştir. Herkesin özgür iradesi ile kendi iradeleri neticesinde yöneticilerini seçtiği bir dönemdir. Unutulacak bir tarih değildir. Yerel yönetimlerde de 1994 yılı unutulmaz. Sebebi ise aynı misyona sahip olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul´da. Biz Anadolu´nun birçok vilayetinde Belediye Başkanlığını kazandık. Eskiden olan ideolojik kör takıntılı bir belediyecilik anlayışının yerine hizmet belediyeciliği gelmeye başladı. 1994 yıl öncesini düşünün. İstanbul´da çöp dağları olurdu, kimsenin umurunda olmazdı.  Mikroplar kapar, insanlar hastalanır kimsenin umurunda olmaz. Benim öğrencilik yıllarım İstanbul´da geçti. Gece 02.00´a saati kurarak evde ne varsa kapları su doldurduğumu bilirim. 80´li yıllarda. Kimsenin umurunda bile olmazdı”.

 

‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ´ İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

“İktidar olduktan sonra da biraz daha sosyal belediyecilik, daha çok marka şehirler gibi daha büyük projelerin peşinde koşmaya başladık. Son dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini koyduğu, özellikle takip ettiği ‘Gönül Belediyeciliğini´ inşa etmeye çalışıyoruz. Yani biz çalışırız, iş yaparız ama vatandaşın gönlünü de ederiz, onların desteği ve rızasını alırız. Bu dönemde de bu slogan peşinde koşuyoruz. Peki biz bunları yaparken birileri bizi sıkıştırıyor da kendi kendimize slogan bulup, kendi kendimize özel bir alan mı açıyoruz. Hayır. Belediyecilikte rakibimiz yok, çok şükür. Biz kendi kendimiz ile yarışıyoruz. İlk seçimimiz bizim 2004 yılıdır. Belediye seçimlerinde yüzde 40 civarında oy aldık. 2009, 2014 seçimlerinde hepsinde biraz altında biraz üstünde oy alarak birinci partiyiz. Son yerel seçimlerinde de Ankara ve İstanbul biraz moralimizi bozsa da doğrudur. Vatandaşın orada bir ihtarı vardır. Onu da çok iyi gördük biz. Anladık biz, ondan ders çıkardık. Ama yine birinci partiyiz yüzde 45 civarında oy aldık”.

 

AK PARTİ 20 YILDIR VAR

“Yapılan tüm anketlerde ve seçim sonuçlarında şunu gösteriyor. AK Parti 20 yıldır var. Ufak tefek hataları olabilir, bilerek olmaz asla bize ona müsaade etmeyiz. Ders çıkararak önümüze bakarak daha iyi olacağız. Vatandaşın beklentisi ise AK Parti´dedir. Sorunları kim çözer diye sorduğumuzda çok yüksek oranda AK Parti çıkıyor. Başka bir parti çıkmıyor. Öyle bir alternatifimiz yok. Şehirlerimizde biz şimdi yapacağımız gibi istişare ederek, çalışarak, görerek, birbirimize danışarak yardımlaşarak en güzelini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Biz hizmet siyaseti güdüyoruz, hizmet belediyeciliği yapıyoruz. Onun dışında bir amacımız yok”

 

TÜRKİYE´Yİ DAHA ÇOK BÜYÜTECEĞİZ

“Dışımızda ki partilere dikkat ederseniz özellikle ana muhalefet partisinin iki tane odaklandığı nokta var. Herkes bunu görüyor. Bir Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine, AK Parti karşıtlığı üzerine bir siyaset algısı. Bunlar gitsin de ne olursa olsun. Allah Allah ne yapacaksınız yani. Recep Tayyip Erdoğan bir fani nihayetinde. AK Parti insanların bir araya gelip, iyi niyetle kurdukları bir hizmet kervanı. Gönderince siz ne yapacaksınız, onu söyleyin. Ne yapacakları belirsiz. Nasıl iş yapacakları belirsiz. Kimlerle ortaklık yapacakları yarı belirli, yarı belirsiz. Neden. Bir tarafına İYİ partiyi almışlar, ittifak ediyoruz diyorlar, ortaklaşıyoruz diyorlar.  Adını da eğer kabul ederseniz güçlendirilmiş parlamenter sistem gibi bir şey söylüyorlar. Altı daha boş. Bir de utandıkları ortakları var. Söylerken yüzlerinin kızardığı, itiraf edemediği, onlara da idare edin vaziyeti millet kızar bize sizi söylersek dedikleri. Riyakarca bir tavır içerisinde sakladıkları bir parti var. O parti de yerinde duramıyor. Biz olmasaydık Ankara, İstanbul´u alabilir miydiniz diyorlar. Ama bunlar yine utanmaya devam ediyorlar. Onu da siz biliyorsunuz. Terörün uzantısı olan meclisteki bir parti, HDP. Aralarında bakanlık paylaşımı yapıyorlar. Ana muhalefetin lideri 10 dakikada 10 yalan söylüyor. Böyle bir yalan dilini toplum olarak dışlamamız lazım. Bizim amacımız bu millete hizmet, daha çok çalışarak Türkiye´yi daha çok büyüteceğiz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu

 

 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024