DEVLET ORMANINDAN

MİLLET ORMANINA

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 'devlet ormanından, millet ormanına geçiş' anlayışıyla hareket eden Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, merkeze bağlı Kılıçlar köyüne bal ormanı kurdu. Akasya ağaçlarıyla çeşitlendirilen, toprağına da kekik, lavanta ve korunga gibi arılar için faydalı bitkiler dikilen bal ormanlarında, arıcılar faaliyete başladı.

 

BAL ORMANINDA YOK YOK

2017 programında bulunan Kılıçlar Bal Ormanı Projesi 27 Eylül 2017 tarihinde Bölge Müdürlüğünce onaylanarak İşletme Müdürlüğüne gönderildi. Proje içerisinde bulunan Arılıklar, Konaklama Evi (Yaşam Ünitesi) Su Deposu ve Güneş Enerjisi işleri ihale kanunu gereği 16 Kasım 2017 tarihinde ihale edildi.

Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı

 

GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI

Yasal süresi ile birlikte 06 Aralık 2017 tarihinde sözleşme imzalanarak 7 Aralık 2017 tarihinde mevsim şartlarına rağmen iş başladı. Konaklama evi (Yaşam Ünitesi) kanalizasyon yapımı, 300 metre Arılık ve iş artışı ile işin yüzde 100´lük kısmı tamamlanarak yolu ve su hattı tamamlandı.

 

BAŞVURU YAPILMADI

Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tesisi kullanmak için herhangi bir başvurunun bulunmadığı bildirildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “'Bakanlığımızın talimatıyla son yıllarda devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiş çalışmaları kapsamında bal ormanı olarak tahsis ettik. Projelerimizi tamamladık”

 

HALKIN HİZMETİNE SUNUYORUZ

“Gelir getirici türlerle de çeşitlendirdiğimiz bu alanları halkın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız buralarda hem arıcılık yaparak hem de ağaçların meyvelerini toplayarak kendilerine ve ülke ekonomisine katkı yapmaktadırlar. Daha önce atıl durumda olan bu ağaçlık alanlar işlevsel hale getirilmektedir” denildi. 

 

2 BAL ORMANI YAPILDI

Başka köylerde de bal ormanı oluşturma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Müdürlük, 'Şu ana kadar 2 bal ormanı yaptık. Önümüzdeki yıl bir tane daha yapacağız. Erozyona maruz kalmış atıl durumdaki arazileri ağaçlandırarak gelir getirici meyve türleri ekiyoruz. Aynı zamanda arıcılar için bal ormanları kuruyoruz. Bozkır olan Kırıkkale´yi yeşil bol bir şehir haline getirmek için adımlar atıyoruz.'

 

HABER: KENAN KUZUCU