34 ülkeye yayın yapan TRT Türkiye´nin Sesi Radyosu´nda, hayatın İçinden isimli programa  Matematik ve Oyun Topluluğu (MATO) Danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Müzeyyen Özhavzalı, MATO Başkanı Onur Yıldırım, Proje koordinatörü Furkan Doğan ve KKU e-spor Takım Kaptanı Kerem Şevik katıldı.TRT Ankara Merkez Stüdyolarında  gerçekleşen söyleşide Öğretim Görevlisi Dr. Müzeyyen Özhavzalı,  “Öğrencilerimle beraber bizim en büyük amacımız gelişen teknolojiyle birlikte oluşan bağımlılıkların bu projeyle hem Türkiye de hem de dünyada önüne geçmek. Çocuklarımız artık boş vakitlerini sokaklarda değil de bilgisayar başında, telefon başında veya internet kafelerde geçirmekte. Bu düzeni değiştiremeyeceğimiz için mecburen ayak uydurmak zorundayız. Öğrencilerimin de böyle sorunları yaşamış ve yenmiş olmaları; bana da böyle bir fikirle gelmeleri başlangıç noktamızı oluşturdu.´´ dedi.             

BAĞIMLILIK SÜRECİ HAYATIMIZI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi

 “Bağımlılık süreci hayatımızı, derslerimizi, aile içi ilişkilerimizi ve sosyal hayatımızı olumsuz etkiledi. Çevrelerindeki insanlarla daha az vakit geçirmeye başladık diye söze başlayan bahseden proje koordinatörü Furkan Doğan, ‘´Bilgisayar başında fazla vakit harcadığımız için sağlık problemlerimiz başladı. Bütün bu süreç boyunca bağımlılığımızın farkında değildik´´ dedi.     Söyleşinin  devamında KKU e-spor Takım Kaptanı Kerem Şevik, ‘´ Online oyunları oynayan büyük bir kitle var. Çağımız da teknoloji çağı olduğu için bilgisayar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bağımlı olduğunu da kimse kabul etmiyor. Sadece oyun olarak değerlendirmek de yanlış olur yaptığımız işler bizi bilgisayara bağımlı hale getirdi; bu teknolojinin olumsuz bir sonucu. Bulunduğumuz okulda oyun oynayan kitlemizi görmek istedik. Çoğu fakültede açmış olduğumuz stantlar sonrasında aldığımız veriler bizi çok şaşırttı çünkü gerçekten büyük bir kitleydik. 700 kişiye varan, sadece bilgisayar oyunu oynayan arkadaşlarımızı sosyalleştirmek adına beraber etkinlikler ve turnuvalar düzenledik.´´

SEMİNERLER HAZIRLAYACAĞIZ

MATO Başkanı Onur Yıldırım da proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdi, ‘´Oyun oynarken aslında sosyal olduğumuzu fark ettik ve seminerler dışında oyun oynayanları sosyalleştirme adına e-spor faaliyetleri düzenledik. E-spor büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor ve insanların sosyalleşmesini amaçlıyor. E-spor atari salonlarında arkadaşların toplanıp beraber oyun oynadığı yıllara kadar dayanır. Diğer bağımlı arkadaşlarımızın da sosyalleşmeleri adına turnuvalar düzenliyoruz ve beraber vakit geçiriyoruz.”  Program sonunda  Matematik ve Oyun Topluluğu (MATO) Danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Özhavzalı Bir devlet üniversitesi olmasına rağmen öğrencilerimize ekipmanlar alındı ve  öğrencilerimize oda verildi. Üniversitemiz bize desteğini esirgemedi.