Engelliler Haftası münasebetiyle ilimizde engeli nedeniyle askerlik görevini yapamayan 11 vatandaşımızı temsili askerlik görevlerini yerine getirdiler. 8. Dönem Gönüllü Askerlik töreni Garnizon Komutanlığında yapıldı. Törene Kırıkkale Valisi Ali Kolat eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya eşi Aysel Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,Çerikli  Belediye Başkanı Nuh Şahin, Jandarma Alay Komutanı Albay Karabulut, Cumhuriyet Savcısı Osman Kaçar,Emniyet Müdürü  Hasan Onar, Aile Sosyal politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir İlimizdeki şehit aile dernekleri yöneticileri, Engelli dernekleri yöneticileri İl müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yeminin gereğini yerine getirririz

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra temsili askerlik görevini yerine getiren 11 bakım er ilk eğitimlerini yaptılar. Eğitimin tamamlanması üzerine askerler  bayrak ve silah üzerine elerline koyarak askerlik yemini yaptılar. Yemin töreninin ardından gönüllü olarak askerlik yapan Bakım Er Adem Koç arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Koç asker olmanın gurunu ve sevincini bir arada yaşadıklarını kendilerine bu imkanı bu onuru yaşatanlara teşekkür etti. Bakım Er Koç “Yemin ettiğimiz gibi vatanın bölünmez bütünlüğü için üzerimize düşen görevini yerine getirmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler kutsal askerlik görevini yerine getiriyoruz. Bizlerde bu vatan için gerekirse diğer asker kardeşlerimiz gibi seve seve canımızı vermeye hazırız. Engel tanımayan hayatımızda bu onurlu günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve mutluluğumuza ortak olduğunuz için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Bakım Er Adem Koç’un konuşmasını ardından 8. Dönem Gönüllü askerlik hizmetini yerine getiren Bakım Er Yasin Taha tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Hayallerinizi gerçekleştirdiniz

Törene konuşan Garnizon komutanı Tuğgeneral  Mehmet Kaya yürekleri vatan aşkıyla dolu gönüllü Mehmetçiklerin şanlı bayrağın gölgesinde Ulu Önder Atatürk, asker şehitlerin ve törene katılanların huzurunda askerliğin ilk adımı olan yemin törenini icra ettiklerini belirtti. Kaya törene katılan herkese teşekkür eder  yemin eden 11 gönüllü asker ve ailelerine “ Arık sizler “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyen kahramanlarımızın vatan, bayrak ve millet uğruna destanlar yaratan yiğitlerimizin ölümden korkmadan kanları ile toprağı sulayan vatandaşlarımızın atalarımızın evlatları olarak tarihe yön veren büyük Türk Milletinin birer askeri oldunuz. Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştirdiniz. Diğer arkadaşlarınızdan farklı olarak askerlik hizmetini gönüllü olarak yaptınız. Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız. Kısa sürede olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Her vatan evladı gibi sizlerde şehit kanlarıyla süslenmiş al bayrak ve silah üstlerine ellerinizi koyarak Türk yurdunu koruma ve kollama adına namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz. Unutmayın ki sizler Atatürk’ün askerlerisiniz. Üzerinizde taşıdığınız üniforma şehit kanı ile sulanmıştır. Sizler bugün bizlere ve tüm dünyaya yüreğinizle nasıl asker olacağınızı gösterdiniz. Sizler Yahya çavuşlarsınız, seyit on başılarsınız, Ulubatlı Hasanlarsınız, Hasan Tahsinlersiniz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli bir ferdi olarak aramıza katılarak, bizlere güç kattınız. Değerli anne ve babalar evlatlarınızla gurur duyunuz. Çünkü onlar kahraman Mehmetçikler olarak vatan uğruna verilecek her türlü göreve hazır bir şekilde karşınızda durmaktadırlar” ifadesini kullandı

Teskerelerini aldılar

En çok aldatan burçlar! En çok aldatan burçlar!

 Konuşmaların ardından gönüllü askerlik hizmetini yerine getiren askerlere tezkereleri Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar ve protokol üyeleri tarafından verildi. Gönüllü askerlerin ailelerin tezkere töreni sırasında oldukça heyecanlandığı ve anı yakalamak için çaba sarf ettiği görüldü.Daha sonra tüm gönüllü askerler ile günün anlamı için hatıra fotoğrafı çekindi.Bu esnada bir çok gönüllü askerin Vali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile fotoğraf çekinme isteği gözlerden kaçmadı. Tören gönüllü askerlerin tören yürüyüşünü yapması ile sona erdi.