İşletmelere Var Kulüplere Yok

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tüm müdürlüklere, spor kulüplerine dağıtılması için para gönderildi. Kırıkkale´de kendi yağında kavrulan ve formasını dahi yaptırmayan tamamen amatör (ticari olmayan) kulüplerimize para verilmezken, özel işletme maksadı ile kurulmuş kulüplere para dağıtıldı. Yaz spor okulları, fitness kulüpleri gibi zaten öğrencisinden para kazanan kulüplere para dağıtan İl Müdürü, para dağıtacağı kulüpleri son dakikaya kadar gizli tuttu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bağlı olarak faaliyetlerini devam ettiren Kulüplerin görmezden gelinmesi, Amatör Spor Kulüplerinin ve Spor Camiasının tepkilerine neden oldu.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Diğer Şehirlerde Her Kulübe

Türkiye´de tüm İl Müdürlüklerine kulüplere para dağıtılması için para gönderilirken, diğer şehirlerde kulüp ayrımı yapılmadı. Diğer şehirler kimseyi dışarıda bırakmadığından dolayı görkemli törenlerle, kulüplere Devlet Yardımını dağıtırken, Kırıkkale´de davetlileri dahi gizli toplantılarla Devlet yardımı dağıtıldı. Spor Camiası bu uygulama sonrası tepki için bir araya gelme kararı alırken, tepkilerini dile getireceklerini ifade ettiler.

Zengin; “Bir Kulübümün Hakkını Yedirmem”

Söz konusu paranın devletimiz tarafından gönderildiğini ifade eden ASKF Başkanı Sırrı Zengin “ASKF olarak Kulüplerimizin maddi sorunlarını en iyi biz biliyoruz. Hiçbir destek olmadığı halde Belediyelerimizden, Federasyon gelirlerinden Kulüplerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Çoğu zaman kulüplerimiz lige katılım parası yatıramıyor, biz yatırıyoruz. ASKF adına alacağımız katılım bedellerini almıyoruz. Sayın İl Müdürü, Devletimizin Kulüplerimiz için gönderdiği parayı keyfi bir şekilde dağıtıyor. Spordan para kazanan kulüplere para verirken, Spora para aktaran, para harcayan Kulüplere para vermiyor. Bunu kabul etmiyoruz gerekirse, tüm kulüplerimi, hatta taraftarlarımı toplarım, ASKF kökenli Sayın Bakanımızın yanına giderim. Kimse Kırıkkale ile hesaplaşamaz, kimse Erzincanlıyım diye Kırıkkale´ye ihanet edemez” ifadelerini kullandı.