Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
SAĞLIK 30.11.2021 12:20:42
Ağız ve Diş Sağlığı önemli bir halk sağlığı sorunudur

Ağız ve Diş Sağlığı önemli bir halk sağlığı sorunudur

‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası´ münasebetiyle Kırıkkale Sağlık-Sen organizasyonunda Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimleri ile yemekte bir araya geldi.

 DİŞ HEKİMLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan´ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi iş yeri temsilcisi Kenan Madak, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İş Yeri Temsilcisi Ayşe Eser katıldı.

 

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI

Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, “Sağlıklı bir yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile başlar. Bu nedenle Ağız ve Diş sağlığını bozan faktörler, vücut sağlığını da etkilemektedir. Ülkemizin ilk Dişçilik Yüksekokulu olan ‘Dişçi Mektep Aliyesi´ Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur. 1996 Yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimliği günü 22. Kasımı içine alan 18-24 Kasım olan hafta ise ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası´ olarak kutlanmaktadır”

 

ORGAN VE DOKULARIN SAĞLIKLI OLMASI İLE MÜMKÜN

“Sağlık; Fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir. Sağlıklı olma hali vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Ağız ve diş eti hastalıkları Ülkemizde ve Dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta olup, hayatı doğrudan etkilemediği için gereken önem verilmemektedir. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar en önemli halk sağlığı sorunları arasındadır. Ağız ve Diş Sağlığı da genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur”

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

“Ağız ve diş sağlığının önemi kadar, Covid-19 pandemi sürecinde de ön saflarda yerini alan ve kıymetli gayretleri ile kollektif mücadelemizde özel yerleri olan Dış hekimlerimiz de sağlık sistemimizde oldukça önemli sağlık çalışanlarımızdır. Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı olarak, Yönetim Kurulum ve Teşkilatımız adına dahası insanlık adına şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ağız ve diş sağlığı üzerinde özveri ile çalışan tüm Diş Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü kutlar, saygılarımı sunarım” şeklinde görüşlerini ifade etti.

 

DİŞ SAĞLIĞI SAĞLIKLI OLMA DURUMU

Dekan Prof. Dr. Ali Erdemir yapmış olduğu konuşmasında, ağız ve diş sağlığının genel sağlık üzerinde ne kadar etkili olduğunu, dolayısı ile bu sağlığı temin eden koruyan diş hekimlerimizin de sağlık sistemi içerisinde büyük rol oynadığını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “22 Kasım özelinde Diş Hekimlerimizin gününü 22-28 Kasım özelinde ise Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarımızın haftasını kutlarım. Diş sağlığı sağlıklı olma durumu içerisinde özel ve önemli bir yere sahiptir. Genel sağlığın olabilmesi için ön koşuldur. Bu bakımdan ağız ve diş sağlığımıza önem vermemiz oldukça mühim ve şarttır. Nasıl ki Ağız ve Diş Sağlığı önemli ise Diş Hekimlerimizde sağlık sistemimiz içerisinde oldukça önemlidir. Pandemi ile mücadele kapsamında sahada en ön saflarda yerlerini alarak sorumluluk örneği göstermiş ve büyük fedakarlıklarda bulunmuşlardır. Diş hekimlerimize yürekten teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi. Program karşılıklı sorunlar ve talepler noktasında soru cevap şeklinde devam etti.  Haber: Ersin Atasayar

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024