MEYVE AĞAÇLARI ERKEN ÇİÇEK AÇTI

Mart ayında havaların sıcak geçmesi sebebiyle meyve ağaçları erken çiçek açtı. Nisan ayında ise havaların soğuk geçmesi ve eksi derecelere kadar düşmesi sonucu çiçek açan meyve ağaçlarını soğuk vurdu. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, çiftçilerin meyve ağaçlarını soğuktan korumak için naylon branda ile sardıklarını dile getirdi.

Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi

 

Başkan Öztürk, Mart ayında havaların sıcak geçmesi dolayısıyla meyve ağaçlarının erken çiçek açtığını belirterek, “Hafif bir soğuk olduğunda meyve ağaçlarını soğuk vurdu. Çiftçilerde diğer meyveleri soğuk vurmaması için naylon ile sararak korumaya çalışıyor. Naylon ile sarılması durumunda hava sıcaklığı eksilere düşmesine rağmen çiçeklere bir şey olmuyor”


Çiftçilerin meyvelere büyük emekler verdiklerini bir çocuğa bakar gibi baktıklarını vurgulayan Öztürk, ”Emeğin karşılığını almak istiyor insan. Bu sebeple böyle bir yol deniyorlar. Başarılı olduklarına da inanıyorum. Bazı vatandaşlar ağaçların altında saman yakıyor, bazıları ise naylon gererek önlemlerini alıyor. Bütün vatandaşlarımıza bu şekilde korumayı tavsiye ediyorum. Bu bir nevi meyveye özel sera oldu veya bir şemsiye oldu diyebiliriz” şeklinde konuştu.