BİR VE İKİNCİ GRUP YÜKÜMLÜLER

Kırıkkale Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yarbay Hakan Yapar, imzasıyla yayınlanan duyuruda, 1996/3 tertip doğumlu ve bunlarla işleme tabi daha yaşlı erkek vatandaşların birinci grup sevk işlemlerinin 1-4 Ağustos 2016, 2´nci grubun ise 21-23 Eylül 2016 tarihleri arasında sevki yapılacağı belirtildi.

 

BUGÜNDEN İTİBAREN ÖĞRENEBİLECEKLER

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Ağustos 2016 celbinde sevke tabi er statüsündeki yükümlülerden birinci grubu ayrılanların sevkleri 01-04- Ağustos 2016, ikinci gruba ayrılanların sevkleri 21-23 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. Sevke tabi yükümlüler, sev edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını e-devlet ve askerlik şubelerinden 15 Temmuz (bugün) itibariyle öğrenebilecekler.”

 

KURALA UYMAYANLARA CEZA VERİLECEK

“e-devlet üzerinden sevk evrakını alan yükümlülere yol ve iaşe bedelleri PTT tarafından ödenecek, askerlik şubesine uğramadan birliklerine katılabilecekler. Sevk evrakını almayanlar ile aldıkları halde kendilerine tanınan yol süresi sonuna kadar birliklerine katılamayanlar, 1111 sayılı askerlik kanununun 89. Maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklar. Yükümlülerin sevk evrakını zamanında alarak yol süresi içerisinde birliklerine katılmaları menfaatlerine olacaktır” ifadesi yer aldı.