90 FARKLI PROGRAMDA DİPLOMA VERİYORUZ

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

Törene Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müdürleri, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, öğretim görevlileri katıldı. Kırıkkale Üniversitesi´nin çeyrek asırlık ve Türkiye´nin iyi, gelişmiş üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yıldız, 90 farklı programda diploma verdiklerini söyledi.

 

7 BİN 100 YENİ ÖĞRENCİ GELECEK

Yıldız “2016-2017 öğretim yılında birkaç bölüm daha açılacak ve 7 bin 100 civarında yeni öğrencinin gelmesini bekliyoruz. Ülkemizin geleceği gençlerimizdir. Onları yetiştirmek için en samimi çabayı gösteriyoruz. Bugün burada öğretim üyeliğine atanan ve yükselen 93 öğretim üyesi cübbelerini giyecek. Yeni unvanlarının hayırlı olmasını diliyorum. Yeni atamalarla 143 profesör, 140 doçent, 318 yardımcı doçent olmak üzere 601 öğretim üyesi, toplamda da 1216 akademik personelimiz ile eğitime devam edeceğiz' dedi.

 

CÜBBELER GİYİLDİ

Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör yardımcıları Osman Çağlayan, Hakan Kocamış, Nihat İnanç öğretim üyeliğine atanan ve yükselen personele cübbelerini giydirdi. Akademik etkinlikler ödüllerin verilmesi ile tören son buldu.