Karakeçili’de kaymakamlık koltuğu çocuklara emanet Karakeçili’de kaymakamlık koltuğu çocuklara emanet


DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

KKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2022 yılını değerlendirme ve 2023 yılını planlama toplantısı yapıldı. Geçmiş yıllardan günümüze gelinen seviyenin ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, gelecek yıl plan ve hedeflerinin görüş alışverişi içinde belirlenmesi amacıyla yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Güler ve Dr. Öğr. Üyesi Şuayyip Yücel, akademik ve idari personel katıldı.

GELECEK YIL PLAN VE HEDEFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Güler’in Güzel Sanatlar Fakültesi hakkında yaptığı sunum ile başladı. Doç. Dr. Ayşe Güler, sunumunda akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, fiziki ve teknik imkanlar, kariyer etkinlikleri, yapılan akademik ve sosyal çalışmalar ile gelecek yıl plan ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşma yapan Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, hedef ve planların hayata geçirilmesinde, idari ve teknik anlamda karşılaşılan sorunların çözülmesinde yardıma hazır olduklarını belirterek Üniversiteye değer katan çalışmaları dolayısıyla Güzel Sanatlar Fakültesi akademik ve idari personeline teşekkür etti.

TALEPLERİNİZİ DİNLEMEK İÇİN BURADAYIZ

2022 yılında göstermiş oldukları başarılı performans için Güzel Sanatlar Fakültemizin akademik ve idari personeline teşekkür eden Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2023 yılının başarılı ve hayırlı geçmesini diliyorum. Dekan Vekilliği görevini yaptığım Güzel Sanatlar Fakültemizde her birinizi tanımaktan memnuniyet duydum. Eskiden güzel sanatlara ilgimiz yapılan işleri görmek, dinlemek ve takdir etmekle sınırlı kalıyordu. Şimdi bu eserlerin nasıl ve hangi zorluklarla yapıldığını anlama fırsatımız oldu. Görev yaptığımız sürece ihtiyaçlarınızı karşılamak, taleplerinizi dinlemek için buradayız. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.

SABİT YÜKSELEN BİR BAŞARI GRAFİĞİ

Son 4 yılı verimli geçen Kırıkkale Üniversitesi’nin göstergelerle sabit yükselen bir başarı grafiği olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “İnşallah yeni dönemimiz hayırlı geçer.4 yıllık dönemin başlangıcında her birimle toplantılar yapıyoruz. Vakit çabuk geçiyor. Önemli olan vaktin en iyi şekilde değerlendirilmesidir. İlk dönemimize, beraber geçirdiğimiz 4 yıla baktığımızda verimli bir dört yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bizi değerlendiren ulusal ve uluslararası kuruluşlar, Ankara’daki kurumlar bunu söylüyor. YÖK her üniversiteye izleme ve değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmeyi yaparken verilerin bir kısmını bizden, önemli bir kısmını da kendi sisteminden alıyor. Oraya baktığımızda 4 yıllık grafiğimizin sürekli olarak yukarıya doğru gittiğini görüyoruz.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE SEKTÖREL İLİŞKİLER VAR

“Değerlendirme kriterleri içinde eğitim-öğretim, araştırma, sosyal sorumluluk, uluslararası ilişkiler ve sektörel ilişkiler var. Bu kriterlerin hepsinde iyiyiz. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) göstergelerinde de iyiyiz. Dolayısıyla yapmış olduğunuz çalışmalar dışarıdan bakanlar tarafından beğeniliyor. Uluslararası açıdan da başarılara imza attık. Üniversitemiz ilk defa dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olanTimes Higher Education’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girdi. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise ilk 1000’de yer aldık. Çok şükür bu listelere bir noktadan girdik. Bundan sonra yukarıya seviyeye çıkabilmemiz sizlerin yapacağı çalışmalara bağlı. Hep birlikte bugünden itibaren 2026 Eylül ayına kadar durmadan çalışacağız. Bugüne kadar yaptığınız katkılar ve emekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılan çalışmaları, 2023 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, toplantıda görev süresi içinde yapmayı planladığı faaliyetleri, Güzel Sanatlar Fakültesinden eğitim-öğretim, akademik çalışma, proje üretimi, sosyal sorumluluk ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini anlattı. Görüş alışverişi şeklinde devam eden toplantı, Rektör Aslan’ın akademik ve idari personelin taleplerini dinlemesi, sorularını cevaplaması ile sona erdi. Haber: Çağlar Atmaca