ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında 20. Milli Eğitim Şurası´nın ilk toplantıları başladı. Yurt genelinde 26 bölgede başlayan toplantılarda milli eğitim sistemini geliştirmek ve eğitimin niteliğini yükseltmek amacıyla eğitimde fırsat eşitliği kapsamında 'Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretimde Fırsat Eşitliği ile Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi' konuları ele alınacak.

 

BİRÇOK KONUYA IŞIK TUTACAK

Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı Öğrenciler, Kırıkkale’yi Yunanistan’da tanıttı

Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerinin koordinatörü olan Kırıkkale´de de Milli Eğitim Müdürlüğünce şura toplantısına başlanıldı. Kentteki 3 farklı merkezde başlayan şura toplantılarına, okul temsilcilerinin yanı sıra öğretmenler, öğrenci temsilcileri, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer eğitim paydaşları katılım sağladı. Şura toplantılarında katılımcı heyetle bir araya gelen Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kapsamlı şekilde gerçekleştirilen şura toplantıları kararlarının eğitimde birçok konuya ışık tutacağını söyledi.

 

GÖRÜŞLERİMİZİ BAKANLIĞIMIZA SUNACAĞIZ

Taşrada alınan kararların daha sonra rapor haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığına sunulacağını aktaran Tüfekçi, 'Arkadaşlarımız bugün önemli bir çalışmanın ilk toplantısında bir araya geldiler.  İlimiz, bölgemizde bulunan 4 ilimize daha koordinatörlük yaparak çalışmalarına başladı. Bizler önce kendi ilimizin çalışmalarını daha sonra da bölgemizdeki çalışmalarımızla birleştirerek taslak halindeki öneri ve görüşlerimizi Bakanlığımıza sunacağız' dedi.

 

FAYDALI SONUÇLAR ÇIKACAK

Şura toplantılarında her detayın görüşülmeye başlandığını belirten Tüfekçi, şöyle konuştu: 'Sahadaki arkadaşlarımızın fikirleri, görüş ve önerileri önemli.  Mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili olarak mesleki eğitimin genel yapısı, öğretmen yönetici istihdamı, meslek lisesi tercihi ve öğrenci niteliği, okulların teknik ve fiziki koşullarının yanı sıra okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde fırsat eşitli gibi daha birçok konu ele alınarak detayları etraflıca bu toplantılarda görüşülecek. Alınan kararlar doğrultusunda eğitim adına, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına güzel ve faydalı sonuçların çıkacağına inanıyorum' dedi.

 

2 gün sürecek olan şura toplantısında hazırlanan bölge raporları, 22 Ekim 2021 tarihine kadar Milli Bakanlığına bildirilecek. Haber: Kenan Kuzucu