Modern zamanın bize sunduğu otomatik hayat ve yaşantıda artık geleneksel el sanatlarına pek yer kalmadı.  Fabrikasyon tüketim yüz yıllık geçmişe sahip olan birçok sanatları ve sanatçıları hayatımızdan kopardı.  'El emeği göz nuru, bilek gücü ve alın teri' ifadeleri hazır hayatla birlikte adeta tarihe karıştı. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yüzlerce meslek çeşidinde olduğu gibi bakırcılık mesleği de, unutulmaya yüz tutanlar arasında yer aldı.

 

 GENÇ ELLER, SANAT İŞLİYOR

Kırıkkale’de Hacı Taşan Anma Programı düzenlenecek Kırıkkale’de Hacı Taşan Anma Programı düzenlenecek

Bakırcılık sanatının doğdu Erzincan başta olmak üzere; ilimiz ve Türkiye genelinde çok sayıda projeler geliştirilerek, bakır işlemeciliği sanatının yeniden hayata kazandırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştiriliyor. Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığı ile yapılan Yetişkin Eğitimi Derneği Koordinatörlüğünde yürütülen ‘Genç Eller Bakır Atölyesi´ projesi kapsamında unutulan mesleğin yeni ustaları yetişiyor.

 

 RAMAZAN SOKAĞI´NDA SERGİLENİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Genç Eller Bakır Atölyesi´ isimli projeye ait ürünler, Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Ramazan Sokağı´nda sergileniyor. Cam boncuk, gümüş, kolye ve süsleme çeşitlerinin de bulunduğu sergi, halkın büyük ilgisini ve dikkatini çekiyor. Proje, Dernek Başkanı Osman Kara, proje koordinatörü Emine Şahin ve dernek yöneticilerinden Osman Kandemir tarafından büyük bir gayretle yürütülüyor.

 

 İŞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİLER

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Şahin, “Erzincan bakır işlemeciliğini Kırıkkale´ ye taşımış olan proje ile genç bayanlarımıza, proje kapsamında eğitimler veriliyor. Erzincan´dan gelmiş olan eğitmen Erol Yağmur, Halk Eğitim Merkezi ve İş-kur ortaklığı ile düzenlenen kurslarda birçok genç bayana işin inceliklerini öğretiyor. Öğrencilerin yaptıkları ürünleri satarak öğrencilere katkı sağlamak, hem de projenin tanıtımını yapmak için kurulmuş olan standımız etkinlikler boyunca devam edecektir” dedi.