KULLANIM İZNİ OLAN İLAÇLAR

Bir çok ilde bu konuda şikayetlerin söz konusu olduğunu ve bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı´nın da daha önce bir açıklama yaparak kullanım süresi geçmiş ilaçların verilmediğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ağırtaş, “Bu aralar halk arasında sosyal medyada covid tedavisinde kullandığımız ilacın süresinin geçtiğine dair söylentiler dolaşıyor. Bunlar bakanlığın bilgisi dahilinde olan kulanım izni olan ilaçlarımız”

 

İLAÇLAR SON DERECE GÜVENLİDİR

“İlaçların yapılan kontrollerinde; fiziki ve kimyevi ömürlerinde herhangi bir bozulma olmadığı için sürelerinin bakanlık kontrolünde uzatılmaktadır. Vatandaşlarımız lütfen böyle algı oluşturacak halk arasındaki söylentilere itibar etmesinler.  Bu ilaçlar son derece güvenlidir. Bakanlığımız kimseye süresi geçmiş ilacı kullandırmaz bu konuda vatandaşlarımızın dikkatini çekmek isterim”

 

Dünyadaki en ölümcül hastalıktan korunmanın yolları açıklandı Dünyadaki en ölümcül hastalıktan korunmanın yolları açıklandı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU´NDAN DUYURU

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan yapılan duyuruda 'Sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarda; Covid-19 tedavisinde kullanılan “favipiravir” etken maddeli ilacın etiketinin değiştirildiği; son kullanma tarihi geçmiş ilaca, yeni etiket yapıştırılarak hastalara verildiği ileri sürülmüştür.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan COVID-19 Rehberi´nde yer alan “favipiravir” etkin maddeli ilaçlar için Kurumumuza gelen ruhsat başvuruları ivedilikle ve öncelikli olarak değerlendirilmiştir.

Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir.

Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bilgilerinize saygıyla duyurulur' denildi.

 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan yapılan duyuruyu hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Ağırtaş “vatandaşlarımız rahat olsunlar. Tedirginlik duymasınlar” dedi. Haber: Kenan Kuzucu