3 BİN FİDAN DİKİLDİ

ÇEKUD, 100 bin gönüllü katılımcı ile Türkiye´nin her noktasına 100 bin fidan dikimi gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kırıkkale´den de 7´den 70´e çok sayıda kişinin katılımı ile Yahşihan ilçesine bağlı ormanlık araziye 3 bin fidanın dikimi yapıldı. ÇEKUD Kırıkkale İl Temsilcisi Atila Dulkadir, fidan dikimi sonrasında yaptığı açıklamada,  ÇEKUD´ün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidan dikimi yapıldığını söyledi.

 

ÜLKENİN HER TARAFINDA YEŞERİYOR

“Köklerimiz Bu Topraklarda” projesi kapsamında dikilen fidanlar sayesinde ülkenin her tarafının yeniden yeşereceğini belirten Dulkadir, “Bugünkü etkinliğimiz sayesinde Türkiye genelinde 100 bin fidan dikimi ve tohum ekimi yapıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğin amacı, projenin daha da büyüyerek geleneksel hale getirilmesi ve her bireyde çevre bilincinin zinde tutulması ve bu bilincin arttırılmasının sağlanması hedeflenmektedir.”dedi.

 

REKOR DENEMESİ YAPILDI

Kırıkkale, yatırımını gram altına yapıyor Kırıkkale, yatırımını gram altına yapıyor

Fidan dikiminde bir rekor denemesi de yapıldığını belirten Dulkadir, “Dünyamız gittikçe yaşlanıyor. Doğaya ait ne varsa her geçen gün kaynaklarımız azalıyor. Buna insanlık olarak sahip çıkmamız gerekir. Doğayı yeniden canlandıran fidanları, ağaçları, ormanları kısacası doğanın oksijenini yenilemek elimizde. Çevremizde yeşili korumalı ve canlı tutmalıyız ve bunu çocuklarımıza, gelecek nesillerimize de aşılamamız gerekir. Bu ağaçlandırma çalışmalarımız sayesinde hem Kırıkkale hem de diğer tüm illerimizde geleceğe miras bırakabileceğiz tertemiz alanlar oluşacaktır. Tüm katılımcılarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”

 

TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN

Fidan dikimine katılanlardan Mustafa Arı da, böyle bir etkinlikte görev almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Türkiye´nin çöl olmaması ve her yerin yeşil olması için ailem, çocuklarım ve arkadaşlarımla birlikte fidan diktik. Bu imkanı bizlere sunan ÇEKUD yetkililerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. Haber: Emel Selci