HIZLI TREN SAMSUN´A GELECEK
Samsun-Ankara arasını 1,5 saate düşürecek Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi hakkında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı´nda açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Şahin, proje hakkında bilgiler verirken, projenin belki gecikmeli olarak tamamlanacağını ancak hızlı trenin Samsun´a geleceğini ifade etti.

ANKARA-SAMSUN ARASI 1,5 SAATE DÜŞECEK
Hedeflerinin 2023 yılına kadar hızlı tren projesini bitirmek olduğunun altını çizen İbrahim Şahin, 'Ankara-Samsun Hızlı Tren çalışmaları hızlı ilerlesin diye proje ihaleleri 3´e bölünmüştü. 2 aşamanın proje ihaleleri yapılmıştı. Son ayağı olan Merzifon-Samsun arasındaki son 170 km dilimiyle ilgili de proje ihalesi bitti. Proje bittikten sonra 3´ü birlikte ihaleye çıkacaklar. Bizim hızlı tren Samsun´dan Kırıkkale-Delice bağlantısına kadar gidecek. O olduğunda 1,5 saate Samsun´dan trene binen bir şahıs Ankara´ya varacak”

 

KIRIKKALE´DEN ANKARA´YA GİDİYOR

“Sadece Ankara değil, Ankara ile bağlantılı her yere hızlı bir şekilde ulaşma şansını bulacaklar. Bizim hedefimiz 2023´e hızlı trenle başta Ankara olmak üzere diğer yerlere de ulaşmak. Bu hızlı tren yolunun hemen yanında konvansiyonel ve yük trenleri için yeni bir hat daha açılacak. Bunlar 2 tanesi geliş-gidiş hızlı tren, 1 tanesi de normal tren olacak. Şu anda Ankara´ya normal trenle bin 6 km ile gidiyoruz. Yani buradan çıkan yük treni önce Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri, Yozgat üzerinden Kırıkkale´den Ankara´ya gidiyor. Halbuki bu 200 km´lik yol biterse Samsun´dan Ankara´ya tren yolu 400 km´ye inecek. Yani 600 km kısalıyor. Bu çok önemli bir çalışma gerektiriyor' dedi.

HIZLI TREN BELKİ GECİKİR AMA NİHAYETİNDE SAMSUN´A GELİR
Hızlı trenin Samsun´a mutlaka geleceğini vurgulayan Şahin, 'Bunları başarmak için sürekli fikri takip ve canlı tutmak gerekiyor. Daha önce Samsun´daki medya mensupları ile Ankara-Konya hızlı trenini kullanmıştık. En azından hızlı treni test etme şansına kavuştuk. Bu konuyu ilk kez gündeme getirdiğimizde biraz daha alaycı bir üslupta ´Samsun´a hızlı tren geliyormuş´ diye konuşuyorlardı. Evet, Samsun´a hızlı tren gelecek. En azından projelerin bitmesi bile bir şeydir. 1, 2, 3 sene gecikir ama nihayetinde gelir. Bu bir zamanların komünist devletlerin işi gibi hafife alınan bir çalışma. Aslında son derece modern bir taşıma yöntemi. Onun için de bu ayaktan Samsun´un da yararlanması gerekiyor. Samsun, taşımacılıkta çok şanslı bir yerde. Çünkü Türkiye´de 4 il 4 taşıma modunu bünyesinde barındırıyor. Samsun, Karadeniz´de kara, hava, demir ve denizyolunu bünyesinde bulunduran tek il. Bizim bu yol akslarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor' diye konuştu.

HAYIR VEREN DE EVET VEREN DE BİZİM KABULÜMÜZ
Referandum süreci hakkında kamu kurumu amirlerine uyarılarda bulunan Samsun Valisi konuyla alakalı şunları söyledi: 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Samsun´dan çok memnun bir şekilde ayrıldılar. Çok sorunsuz bir program oldu. Bundan dolayı emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzde 16 Nisan var. Bununla ilgili ´hayır´ verenler de ´evet´ verenler de bizim kabulümüz. Nihayetinde biz kamu görevlisiyiz. Bu konuda görüş beyan etmemiz, görüşlerimizi belirmemiz, açıkça mücadelesini vermemiz hem ahlaken hem hukuken etik olarak doğru olmaz. Olmadığını zaten biliyorsunuz”

 

BİRİMİZE KATKI DÜŞÜYOR

Yapay zekadan Kırıkkale için deprem uyarısı! Yapay zekadan Kırıkkale için deprem uyarısı!

“Bizim işimiz, güvenli çok huzurlu bir şekilde 16 Nisan´ı atlatmaktır. Burada da her birimize katkı düşüyor. Bu konuyla ilgili oldukça titiz ve dikkatli olmamız gerekiyor. Güvenlik açısından hiçbir sorun olmaması lazım. 17 Nisan´a kadar her bir arkadaşımız ne tarz görevler üstlenmişlerse onu en güzel şekilde yerine getirmeleri gerekiyor. İl Seçim Kurulu Başkanımızla da bu konuyu değerlendirdik. Sandık başkanlarının görevlerini en güzel ve tarafsız bir şekilde yapmaları, sandık çevresi ve güvenlik çevresinin en güzel şekilde yerine getirilmesiyle ilgili de arkadaşlar görevlendirildi.'