AVRUPA AŞI HAFTASI

Halk Sağlığı Müdürü Güngüneş, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge, 2005 yılında, aşılamanın desteklenmesi için “Avrupa Aşı Haftası” yapılmasına karar verildiğini söyleyerek, “Böylece ilk “Avrupa Aşı Haftası” Ekim 2005 tarihinde yapılmıştır. “Avrupa Aşı Haftası” etkinliğine ülkemizde katılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi tarafından 24-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilen. 12. “Avrupa Aşı Haftası´nda ana tema siyasi, mesleki ve kişisel düzeylerde bağışıklamaya olan taahhüt ün yenilenmesine olan ihtiyacın öne çıkarılması olarak belirlenmiştir”

 

HER YAŞTA İNSAN KORUNMALI

“Her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapmayı hak ettiği kabul edilerek bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve hayatın her aşamasında aşılamanın önemi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi ve her yaştan insanın korunmasının sağlanması hedeflenmektedir. 24-30 Nisan 2017 tarihlerinde, gerçekleştirilecek olan 12. Avrupa Aşı Haftası etkinliklerinin amaçları; Eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların tespit edilerek aşılarının tamamlanması, Okul aşısı  uygulamalarının titizlikle devam etmesi, aşısı herhangi bir sebeple yapılamayan çocukların aşılarının tamamlanması, Ülkemizde bulunan düzensiz göçmenlerin 5 yaş altı nüfusunun aşılarının kayıt altına alınması, aşısız ve eksik aşılı olanların aşılarının tamamlanması”

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024

 

SAĞLIKLI ADIMLAR ATALIM

“Göçmenlere yönelik okul çağındaki çocukların (1. ve 8. Sınıf) aşılama çalışmalarının yapılması , Göçmenlere yönelik gebe tetanozu ve risk grubu aşılarının yapılması, Aşı ile önlenebilir hastalıklar açısından risk grupları ve bu gruplara yönelik aşılama çalışmalarının yapılması, Sağlık çalışanlarının bulaşıcı hastalıklar ile karşılaşma risklerinin yüksek olması nedeniyle gerek kendilerinin hastalıklardan korunması, gerekse hizmet sundukları hastalara ve ailelerine hastalığı bulaştırma risklerinin ortadan kaldırılması amacıyla aşılanmaları özellikle önemlidir. Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. Aşılama hizmetleri Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Aşı haftası boyunca eksik aşılı çocukların aşıları tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılacaktır. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım” dedi.