Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesin de ameliyat olduğu doktor tarafından söz konusu kanser ilacının en geç bir hafta içersinde hastaya uygulanması gerektiğini söylemesinden sonra hastanın ablası İnci Akbaş, göz yaşlarını tutamayarak Cumhurbaşkanın dan yardım isteyerek şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye de yaşayan bir vatandaş olarak size sesleniyorum. Kardeşim 2 senedir kanser tedavisi görüyor. Kardeşimin en son kontrol muayenesin de doktor kanserin kemik ve akciğere yayılmaması için Redium isimli kanser ilacının bir hafta içersinde temin edilip hastaya uygulanması gerektiğini söyledi ve bu tedavinin de 6 kutu ilaç ile 6 seans olacağını belirtti. Sayın Cumhurbaşkanım bir kutusu 40 bin TL olan bu ilacı bizim  bulmamız mümkün değil 6 kutusu 240 Bin TL olan bu ilacı 900 Tl emekli aylığı ile geçinen kardeşimin bulması imkansız. Sayın Cumhurbaşkanım bu ilaçların bize temin edilmesini istiyoruz. İki çocuğu ve eşinin gözleri önünde ölüme mahkum edilecek biz buna dayanamıyoruz. Sizden yardım istiyoruz. Allah rızası için bize sahip çıkmanızı istiyoruz”

Kırıkkale’de ekilen yem bitkileri toprak üzerine çıktı Kırıkkale’de ekilen yem bitkileri toprak üzerine çıktı

 

Evinde kendisi ile görüştüğümüz Ali Çatalbaş ise “Yakalandığım hastalık nedeni ile malulen emekli oldum. Doktorum bana yurt dışından gelen 223 Redium isimli ilacın acilen bulunması gerektiğini söyledi. Benim bu ilacı bulmam ve almam da mümkün değil, Bu ilacı 6 kur kullanırsam bu hastalık dan kurtulma ihtimalimin yüksek olduğunu söyledi. Devletin resmi prosedürüne göre en geç 2 ay içinde Türkiye ye gelecekmiş. Ancak bizim bunu bekleyecek zamanımız yok. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum” dedi.